• Průvodce

aktualizováno

3 cenné rady, jak vybrat rohovou sedací soupravu

Rohová rozkládací sedací souprava je v současné době jedním z nejoblíbenějších nábytků do obývacích pokojů. Současné modely překvapí funkčností, designem, ale také pohodlím. Velký výběr na trhu vám zajistí, že si každý jistě najde dokonalý model bez ohledu na velikost interiéru a vnitřní podmínky. Na co si ale dát pozor, aby daná sedací souprava splnila vaše očekávání? Poradíme vám, jak si rohovou sedací soupravu správně vybrat.

Rohová sedací souprava v obývacím pokoji neplní pouze praktickou funkci. Ačkoli je jejím hlavním úkolem poskytnout pohodlný odpočinek, její dekorativní funkce není o nic méně důležitá vzhledem k povaze obývacího pokoje. Je důležité si uvědomit, že rohová sedací souprava je obvykle největším kusem nábytku v obývacím pokoji, který na sebe přitahuje veškerou pozornost. Proto je důležité, aby byla správně přizpůsobena podmínkám interiéru, jeho stylu a splňovala očekávání domácnosti. Čemu věnovat pozornost při výběru té správné rohové sedací soupravy?

1. Rohová sedací souprava a její velikost

Rohová sedací souprava musí být především atraktivní a pohodlná. Tento nábytek často volíme místo gauče nebo pohovky, abychom si mohli užít více pohodlí a poskytnout sedací plochu pro více osob. Aby však takový velký kus nábytku vypadal v interiéru dobře a esteticky, je důležité dobře zvolit její velikost podle podmínek místnosti. Před zakoupením sedací soupravy určete, kam ji chcete umístit, vytvořte relaxační koutek a poté prostor pro rohovou sedací soupravu dobře změřte. Při výběru místa pro sedací soupravu věnujte pozornost tomu, aby:

  •     sedací souprava nezaplnila celý interiér
  •     nezablokovala komunikační cestu
  •     nebránila pohybu po obývacím pokoji 

Narożnik Salvo 

2. Rohová sedací souprava a její umístění

Způsob uspořádání nábytku je velmi důležitý pro estetiku a funkčnost celého interiéru. Při výběru rohové sedací soupravy do obývacího pokoje je důležité zvážit její tvar a umístění. Můžeme si vybrat modely ve tvaru L nebo U, tzn. s jedním nebo dvěma otomany. Modely ve tvaru L jsou dokonalé pro menší interiéry, kde sedací soupravu umístíme do rohu místnosti. Na druhou stranu, rohové sedací soupravy ve tvaru písmene U jsou vhodné hlavně pro místnosti s velkou plochou a prostorným charakterem. V případě rohovýchh sedacích souprav ve tvaru písmene L je standardní možností zvolit stranu, na kterou se má otoman umístit. Můžeme tedy libovolně upravit polohu sedací soupravy podle potřeb daného obývacího pokoje.

Narożnik Nest 

3. Funkčnost rohové sedací soupravy

Sedací soupravy by měly být nejen efektivní a pohodlné, ale měly by nám sloužit také svojí funkčností. Kromě toho, že si můžete na sedačku pohodlně sednout, můžete na ní také komfortně ležet, proto bude také funkce spaní neocenitelná. Navíc může být rohová sedací souprava s funkcí spaní ještě praktičtější, pokud v ní bude úložný prostor. Úložný prostor je důležitý prvek, jelikož vám může sloužit jako prostor pro uložení povlečení nebo jiných věci, pro které nám v komodách chybí místo. Je také třeba věnovat pozornost dalším funkčním prvkům moderních sedacích souprav. Některé modely jsou obohaceny o:

  •      zásuvky nebo police,
  •      zasouvací taburety,
  •      podstavy na šálky,
  •      nastavitelné opěrky hlavy,
  •      područky,
  •      Funkce Relax

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články