• Průvodce

aktualizováno

3 důvody, proč zvolit klasický styl

Klasický styl se vyznačuje svou elegancí a vytváří v interiéru jistou vznešenost. Kromě toho se v takto uspořádaných prostorách cítíme příjemně a útulně. Přestože je dnes skandinávský styl v moderních termínech nejoblíbenější, jsme stále více ochotni dodávat do interiérů jednoduchost a klasiku, případně se snažíme celý koncept zútulnit a oteplit. Klasicky znamená nadčasově. Co stojí za tím, že máme nutkání cítit teplo domova a eleganci ušlechtilých panských domů. Naučte se více o moderních interiérech s klasickým tónem a zjistěte, proč byste měli tento styl znovu milovat.

 

  1. NADČASOVOST

Vzhled a forma klasického nábytku je stálá a vždy elegantní. Bez ohledu na to, zda je celý interiér uspořádán v klasickém stylu nebo jednoduše v moderním uspořádání, využijte klasický nábytek jako estetický kontrapunkt, např. Křeslo Ušák – zajistěte tak, že Váš interiér bude od nynějška nadčasově krásný.  Tlumená klasika přináší do interiéru pohodu a vytváří příjemnou a blaženou atmosféru. Při rozhodování o klasickém řešení navíc získáváme jistotu, že se jedná o styl, který se po jedné sezóně nebude nudit. Klasika má jedinečnou notu, ke které se vždy rádi vracíme.

 

  1. PŘÍTULNOST A RODINNÉ KLIMA

Klasické interiéry se vyznačují užíváním teplých barevných odstínů – klidné odstíny béžové v kombinaci s hnědým nebo šedým nábytkem a vybavením. Celek bývá doplněn zelenými nebo vínovými doplňky se zlatými nebo stříbrnými detaily. Teplé odstíny barev, které jsou tak typické pro klasiku, vytvářejí útulnou rodinnou atmosféru. Kdo z nás nesní po náročném dlouhém dni v práci o návratu do útulného domova, kde se bude cítit jako v blažené oáze klidu. Teplé odstíny, pečlivě vybrané dekorace a rodinné ozdoby, stejně jako útulný nábytek, nás přivedou k pocitu jedinečné harmonické atmosféry domácího krbu. Navíc nábytek, jako je velký stůl, pohodlné židle a pohovky, je přívětivý a nabízí k setkávání s přáteli. Klasický nábytek často odkazuje na tradici díky svému vzhledu, který mu dává zvláštní, neocenitelnou hodnotu.

 

  1. UNIVERZÁLNÍ ESTETIKA

Klasické interiéry i nábytek v tradičním stylu se vyznačují univerzální estetikou, což znamená, že jsou nejen nadčasové, ale také snadno přizpůsobitelné měnícím se trendům v uspořádání. Tradiční sedací souprava nebo židle se vždy dokonale hodí k jakémukoli uspořádání, i když ho chceme často upravovat. Výběrem klasických řešení si můžeme být jisti, že jej budeme užívat po dlouhá léta. Klasický styl jako hlavní rys byl přijat snahou o harmonii a prostorový řád s dokonalou rafinovanou estetikou. Kompoziční rovnováha a útulné detaily se zdají být tím, co v našem každodenním životě potřebujeme. Celek vytvoří doplňky, které lze během několika okamžiků změnit tak, aby interiér získal jinou tvář a přitom nebyl narušen klasický styl.

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články