• Průvodce

aktualizováno

3 levné způsoby, jak obnovit svůj salón

Obývací pokoj je v každém domě nesmírně důležitým místem. Tady trávíme čas se svými blízkými, relaxujeme nebo odpočíváme po náročném dni. Také je tomísto, kde se setkáváme s svými přáteli. Jeden interiér s tolika různými funkcemi musí být uspořádán pohodlně i reprezentativně zároveň. Ale co když nás nudí estetika stávajícího uspořádání a nechceme utrácet příliš mnoho peněz za renovaci nebo výměnu veškerého nábytku? K osvěžení obývacího pokoje stačí použít několik zajímavých triků.

Obývací pokoj má rekreační i reprezentativní funkce. Při výběru sad nábytku do obývacího pokoje, dalších prvků vybavení a hlavních barev si proto pamatujte, že interiér by měl být esteticky vytříbený a poskytovat maximální pohodlí. Často se však stává, že i po důkladné rekonstrukci nás po několika měsících začne interiér obývacího pokoje nudit. Velké změny jsou náročné na pracovní sílu a jsou extrémně drahé. Co dělat, abyste rychle a levně obnovili interiér obývacího pokoje? Stačí, když použijete tři triky, abyste si mohli užít zcela novou tvář obývacího pokoje.

 

Řekni mi zrcadlo

Bez ohledu na to, zda je váš obývací pokoj vyzdoben podle klasického, moderního nebo jakéhokoli jiného stylu, přidání zrcadla do jeho uspořádání bude trefa do černého. Vybavením obývacího pokoje atraktivním zrcadlem, jehož vizuální design bude odkazovat na převzatý styl zbytku aranžmá, doplníte nejen převzatý estetický a dekorativní prvek, ale také opticky prostornější interiér. Díky zrcadlení vypadá interiér větší, než ve skutečnosti je, a má tak zvláštní sílu proměnit jeho estetiku. Navíc výběrem zrcadla s ozdobným rámem a zajímavými tvary z něj uděláte obzvláště atraktivní výzdobu místnosti. Zajímavým designovým řešením je vytváření koláží zrcadel nebo zrcadel a fotorámečků na stěnách. Takto vyzdobená zeď jistě váš interiér osvěží.

odmienić salon factor 

Síla textilu

Textil v interiéru hraje mimořádně důležitou roli. Můžete dokonce říci, že utvářejí konečný charakter vzhledu aranžmá. S jejich pomocí můžeme upravit styl interiéru, barevné kompozice a dokonce interiér zútulnit. Dekorativní polštáře, koberce, přehozy, závěsy – to jsou hlavní prvky obývacího pokoje, kteří utvářejí jeho výraz. Při výběru těchto prvků vybavení je dobré si pamatovat, že by měly navzájem harmonizovat, díky čemuž získáme harmonické uspořádání. Chcete-li obnovit vzhled místnosti, stačí nahradit textílii. Bude to relativně levná a extrémně účinná změna.

odmienić salon desjo 

Křeslo – hlavní prvek obývacího pokoje

Křeslo je nábytek, bez kterého si nelze představit plně pohodlný obývací pokoj. Může to být buď součást sady obývacího nábytku, nebo specifický estetický kontrapunkt v uspořádání obývacího pokoje. Pokud chcete změnit interiér obývacího pokoje, stojí za to zvážit výměnu tohoto jednoho kusu nábytku. Výběrem křesla se zajímavým čalouněním a originálním tvarem z něj uděláte hlavní prvek obývacího pokoje a interiér získá nový nádech. Můžete si vybrat ze široké nabídky levných návrhů v různých designových stylech.

 odmienić salon z alexander

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články