• Průvodce

aktualizováno

3 nápady na konferenční stolek

Konferenční stolek je nedílnou součástí uspořádání každého obývacího pokoje. Jeho dekorativní a funkční hodnoty doplňují interiér a zvyšují komfort používání obytného prostoru. Trh nabízí výjimečně široký výběr konferenčních a kávových stolů, které jsou navrženy podle různých designových stylů. Připravili jsme pro vás několik praktických inspirací, které potěší designem i funkčností.


Konferenční stolek v obývacím pokoji

Konferenční stolek je nezbytným kusem nábytku v každém obývacím pokoji. Konferenční stolek slouží jak praktické věci, jako je místo pro odložení dálkové ovladače, knihy nebo nápojů, tak slouží zároveň jako ozdobný prvek. Završuje uspořádání z hlediska estetiky. Konferenční stolek můžete vybírat na základě dvou věcí.  Za prvé, může dokonale ladit se stylem interiérového designu přijatým v obývacím pokoji. Nebo může naopak působit jako kontrapunkt a upoutat pozornost originálním designem. V tomto konceptu bude nejlépe představen v eklektických nebo minimalistických interiérech.

 

Nadčasová klasika

Klasický nábytek nikdy nevyjde z módy a když jej vybereme, můžeme si být jisti, že bude vypadat dobře po celá léta. Elegantní tvary, vyřezávané detaily, nadčasové dřevo a hlavně výjimečná dekorativnost. Konferenční stolky v tomto stylu jsou ideální pro stylizovaný nebo eklektický interiér s masitými sedačkami nebo masivními koženými křesly. Konferenční stolek v klasickém stylu bývá často stylizován, což z něj dělá prvek odkazující na formy známé z historie, např. styl rustikální nebo vintage.

klasyczny stolik kawowy


Skandinávská jednoduchost

Skandinávský styl je kvintesencí minimalismu, připoutanosti k přírodě a zdůraznění funkčního charakteru interiéru. Vzhledem k tomu, že nábytek v obývacím pokoji v tomto stylu by měl být jednoduchý a praktický, budou tyto trendy odrážet také konferenční stolky. Vyznačují se geometrickými tvary, jednoduchou dekorativností a jasným funkčním charakterem. Obvykle přicházejí v prostých, neutrálních barvách nebo v kompozicích kombinovaných se světlým dřevem. Nejcharakterističtější jsou stoly s kulatými deskami a vysokými dřevěnými nohami. Oblíbené jsou také desky ve tvaru ledviny.

stolik kawowy 

Moderní minimalismus

Moderní konferenční stolky jsou obvykle vyrobeny ze skla, ale mohou být také v kombinaci s chromem nebo dřevem. Jejich největším dekorativním efektem je forma, nikoli detaily. Vyznačují se hladkým, matným nebo lesklým povrchem a absencí zbytečných prvků. Obzvláště oblíbené jsou modely z průhledného skla, které efektivně doplňují minimalistické uspořádání moderních obývacích pokojů.

stolik kawowy nowoczesny 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články