• Dětský pokoj
  • Ložnice
  • Průvodce

aktualizováno

3 praktické rady, jak koupit matraci online

Stále více lidí se rozhoduje nakupovat online a vzdává se hledání v kamenných obchodech. To platí i pro nákup matrace, protože se stále více rozšiřuje povědomí o tom, že matraci nemusíte zkoušet, abyste byli s jejím nákupem spokojeni. Toto rozhodnutí má mnoho výhod, například nižší ceny, mnohem větší výběr produktů v internetovém obchodě a také přístup k recenzím a názorům ostatních lidí, kteří si již danou matraci vybrali. Přesto se vyplatí vědět, na co se při nákupu matrace online zaměřit. Navrhujeme 3 praktické aspekty, které vám usnadní správný výběr.

V tomto článku se dozvíte:

  • Je nákup matrace online dobrý nápad?
  • Jaké jsou výhody nákupu matrace online?
  • Na co si dát pozor při nákupu matrace online?

Související článek: Minimalismus – jak zařídit interiér v tomto stylu?

Vyplatí se koupit matraci online?

Možnost nakupovat online je oceňována již dlouhý čas. Stále však existuje skupina výrobků, která v tomto ohledu vzbuzuje pochybnosti. Stejně tomu bylo i v případě matrací. To se však nyní mění. Důvodem je skutečnost, že test provedený ve stacionárním obchodě nemusí vždy odpovídat skutečnosti. Někdy jsou například matrace, které jsou k dispozici v kamenném obchodě, již o něco měkčí než matrace nové. Odborníci navíc upozorňují, že není možné posoudit, zda je pro vás matrace vhodná, jen tím, že si na ní chvíli poležíte v obchodě. Přibližně 20 % lidí, kteří si koupí matraci v obchodě, není později se svým výběrem příliš spokojeno a potvrdí, že by si vybrali jinak. Nákup online proto není horší volbou.

materac do sypialni

Výhody nákupu matrace online

Nejdůležitější výhodou nákupu matrace online je především skutečnost, že internetové obchody nabízejí mnohem širší sortiment než kamenné obchody. Vybrané modely a produktové řady jsou k dispozici v mnoha různých velikostech, variantách tvrdosti a potahů. Na výběr je také mnohem větší množství výrobců. Navíc nejsme omezeni otevírací a zavírací dobou obchodů a můžeme nakupovat kdykoli ve volném čase, dokonce i v noci. Na pohodlí má vliv také absence front nebo velký počet zájemců o stejný produkt. Mezi nejdůležitější výhody výběru matrace přes internet patří také to, že v internetovém obchodě máme k dispozici podrobný popis vlastností výrobku, mnoho fotografií a vizualizací a také průřezy matrací. V případě jakýchkoli nejasností vám na vaše dotazy rádi odpoví konzultanti, kteří jsou k dispozici online. V internetovém obchodě s matracemi najdete také značkové a vysoce kvalitní výrobky pro zlepšení komfortu spánku, jako jsou zdravotní polštáře, které si můžete vybrat podle konkrétního modelu matrace a stupně její tvrdosti. Nezapomeňte, že internetové obchody často nabízejí výprodeje a akce, které vám umožní koupit perfektní matraci za výhodnější cenu.

materace

3 aspekty, na které si dát pozor při nákupu matrace online

1.      Matrace přizpůsobená vašim individuálním potřebám – pro výběr matrace online musíte nejprve analyzovat, jaké jsou vaše požadavky, ale také vlastnosti vašeho těla. Za tímto účelem se vyplatí přečíst si příručky, které vám poradí, jak vybrat matraci s ohledem na váš věk, tělesnou hmotnost, problémy se zády nebo dokonce polohu při spánku.

2.      Poraďte se s poradcem – pokud máte pochybnosti o výběru matrace z internetového obchodu, využijte možnosti poradit se s poradcem. Zkušený poradce dokáže i na základě krátkého rozhovoru se zákazníkem poradit, jaký typ pěnové nebo pružinové matrace je pro něj vhodný, a to s ohledem na jeho preference a potřeby.

3.      Zkontrolujte si zpětnou vazbu od ostatních zákazníků – před objednáním v internetovém obchodě s matracemi je velmi užitečné přečíst si komentáře a zpětnou vazbu od ostatních zákazníků, kteří již nakoupili. V dobrých internetových obchodech se spousta lidí podělí o své zkušenosti a představí silné a slabé stránky jednotlivých produktů.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články