• Průvodce

aktualizováno

3 pravidla pro uspořádání stylového bytu

Byty v panelácích obvykle nepatří do zvláště prostorných, což znamená, že jejich pohodlné a stylové uspořádání vyžaduje více úsilí. Je snadné zaplnit prostor a vytvořit tedy dojem, že pokoje vypadají menší než ve skutečnosti jsou. Ale pokud dodržíte tři nejdůležitější zásady uspořádání interiéru v malých bytech, učiníte svůj domov atraktivním a pohodlným.

 

  1. Udržujte konzistentní styl

Udržování stylu ve všech pokojích bytu je nejdůležitější pravidlo. Nemůžeme považovat každou místnost za samostatný životní prostor a vytvořit v nich jiné uspořádání. Díky takovému kompozičnímu chaosu by byt vypadal ještě menší a rozhodně ne příliš moderní. Bude mnohem příjemnější vytvořit v pokojích prostředí, které spolu ladí. Nezáleží na tom, zda dáváte přednost stylu klasickému, modernímu nebo eklekticismu. V každé místnosti je důležité zachovat konzistenci zvoleného stylu.

 

  1. Pečlivý výběr nábytku

Kromě praktické funkce nábytek také výrazně ovlivňuje vzhled a charakter interiéru. Zabírá spoustu volného místa, proto by mu měla být věnována při vybavování bytu největší pozornost. Vyberte si nábytek až poté, co se rozhodnete, v jakém stylu bude celý byt zařízen. Díky tomu se nákupem individuálního nábytku vyhnete nevhodnému sladění s ním a váš interiér tak bude stylovější. Nejde o to, aby byly v každém interiéru elementy stejné barvy, ze stejné kolekce nebo systému. Je důležité, aby se všechny shodovaly, pokud jde o design a styl. Nezapomeňte také, že v malých interiérech je důležité nepřehánět množství nábytku. Vyberte pouze ten, který bude skutečně potřebný. Díky tomu se vyhnete nepořádku a interiéry budou vypadat opticky větší a prostornější.

 

  1. Opatrně s dekoracemi

Právě doplňky a dekorace dávají interiéru konečný výraz a utvářejí styl bytu jako celku. Proto se ujistěte, že doplňky všech interiérů odpovídají stylisticky i barevně, protože toto dodá na kráse stylovému provedení. V malých bytech nepřekračujte přiměřené množství dekorací, jelikož velký počet může zahltit interiér, který pak bude vypadat neuspořádaně. Proto si pečlivě a přesně vybírejte příslušenství a ujistěte se, že se vzájemně doplňují jak stylově, tak i barevně. Při rozhodování, například o námořnické modré v bytě, ji nezapomeňte dodat i do doplňků.

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články