• Průvodce

aktualizováno

3 recepty na zdravý spánek

Spíme asi 1/3 svého života. Je to velmi dlouhá doba, ale i tak se stále soustředíme především na čas, kdy jsme vzhůru. Každý den dbáme na zdravou stravu, fyzickou kondici, profesionální a osobní rozvoj, často zapomínáme na kvalitu spánku. Toto je velká chyba, jelikož podmínky, za jakých spíme, mají velký vliv na naši pohodu a zdraví vývoj. Je důležité vyvinout veškeré úsilí ke zlepšení kvality spánku. Ale jak to udělat? Představíme Vám proto 3 typy, díky kterým zdokonalíte svůj spánek.

 

Stále více osob bojuje se zdravotními problémy, jako jsou chronické bolesti zad a bolesti hlavy. Specialisté přišli na to, že hlavním důvodem těchto problémů je špatné držení těla během spánku. Většina z nás bohužel spí na špatně padnoucích podřadných matracích, stejně jako na polštářích, které nedrží krční páteř ve správné poloze. Výsledkem jsou bolesti zad a hlavy, potíže se soustředěním se, nespavost a dokonce i malátnost. Proto je dobré soustředit se na to, na čem každou noc spíme, abychom mohli zlepšit kvalitu spánku a zajistit tak lepší soustředěnost během dne.

  1. Matrace je základem zdravého spánku

Při uspořádání ložnice se obvykle zaměřujeme především na výběr nábytku, jako je postel nebo skříň. Zapomínáme, že matrace je základem pro zdravý spánek. Matrace by měla splňovat vhodné podmínky, aby náš spánek byl pohodlný, zdravý a klidný. Nejdůležitější je, aby matrace správě podporovala páteř po celé délce. Nejlepší matrace je ta, která vyhovuje uživateli. Nejdůležitější věcí je dokonalá podpora páteře a dodatečné snížení protitlaku matrace.

Zdrowy sen w sypialni Dover 

  1. Profilovaný polštář Memory

Profilovaný polštář Memory je řešením nejen pro osoby potýkající se s bolestmi páteře nebo hlavy. Je to skvělý profylaktický prostředek, který zajišťuje zdravý spánek všem, kteří očekávají pohodlný a efektivní odpočinek. Profilovaný polštář je vyroben z nejkvalitnější termoelastické pěny, která se vlivem tepla způsobeného tělem přizpůsobí jeho tvaru. Polštář zlepšuje krevní oběh a snižuje bolest krku, hlavy a páteře.

 Zdrowy sen z poduszką memory

  1. Hygiena spánku

Hygiena spánku jsou všechny činnosti a pravidla, jejichž výkon a dodržování zlepšuje kvalitu spánku a podporuje pocit odpočinku. Shromáždili jsme několik nejdůležitějších pravidel, která mají skutečný dopad na zdravý spánek:

  •      vyvětrejte ložnici před spaním, 
  •      vždy vstávat ve stejnou dobu,
  •      poslední jídlo konzumujte 3 hodiny před spaním,
  •      večer se vyhýbejte silnému světlu,
  •      vyvarujte se kofeinu, nikotinu a alkoholu,
  •      uklidněte se před spaním,
  •      často měňte a větrejte ložní prádlo,
  •      vyberte kvalitní matraci a profilovaný polštář,
  •      optimální teplota v místnosti by měla být 21 stupňů C.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články