• Průvodce

aktualizováno

3 vlastnosti dobré skříně

Je k dispozici prakticky v každé domácnosti a pomáhá podporovat praktickou organizaci skladování. Skříň. Dnes jí budeme věnovat určitou pozornost, jelikož je těžké si představit dům bez krásného a funkčního šatníku.

Výběr skříně, která splňuje všechna naše očekávání, je často velkou výzvou. Je třeba znát určité faktory, na které je potřeba se před nákupem zaměřit. Jaké jsou osvědčené způsoby, jak vybrat správnou skříň a sladit ji se zbytkem výzdoby?

  1. Praktický interiér

Funkčnost skříně je ovlivněna hlavně její kapacitou. Ideální bude skříň, jejíž velikost nebude opticky zmenšovat interiér, ale zároveň se bude vyznačovat velkou úložnou kapacitou. Zde je důležité nejen to, zda má skříň uvnitř velký prostor, ale také, aby byly jednotlivé police, skříňky a oddíly správně uspořádány. Příliš velké police na nás mohou působit dojmem nepořádku a zvyšují obtížnost při třídění menších věcí. Na druhé straně příliš malé skříňky nepojmou dostatečné množství věcí. Správná skříň by měla mít několik velkých vnitřních skříněk, do kterých uložíme věci, které zabírají více místa, např. povlečení nebo přehozy. Zbylé police by měly mít střední rozměry, tzn.  měly by pojmout 3-4 komínky poskládaného oblečení. Poté bude přístup k nim snadný a urychlí nám výběr oblečení. Za zmínku také stojí prostor, který by byl natolik vysoký, abychom do něj mohli pověsit na ramínka dlouhé šaty. Zároveň jsou také důležité zásuvky, do kterých můžeme umístit spodní prádlo nebo ponožky. Existuje celá řada doplňků, které pomáhají udržovat pořádek ve skříni: drátěné koše, pantografy, věšáky na kalhoty a sukně, věšáky na kabelky a kravaty, organizéry spodního prádla a mnoho dalšího.

 

  1. Odpovídající dveře

Skříně s posuvnými dveřmi jsou vybaveny velkými dveřmi na kolejničkách. Dveře by se měly hladce a především tiše posouvat podél těchto kolejnic tak, aby jejich otevření nezpůsobovalo potíže. Toto řešení umožňuje užívat skříň bez zbytečného úsilí.

Důležitá je také estetická stránka, protože ovlivňuje vzhled celého nábytku. Posuvná skříň by měla být v souladu s designem interiéru, jelikož se jedná o model nábytku značné velikosti, a vždy přitáhne naši pozornost. V ideálním případě by design a provedení dveří měl odkazovat na stěny nebo strukturu podlahy a korpus skříně na zbylý nábytek v interiéru.

 

  1. Konstrukce

Samozřejmě očekáváme, že veškerý nábytek v našem domě bude vyroben s péčí a jeho konstrukce bude pevná a odolná. V případě velkoplošného nábytku, jako je například skříň s posuvnými dveřmi, je kvalita konstrukce obzvláště důležitá. Velký rozměr, hmotnost a povrch dveří i úložného prostoru znamenají, že skříň musí být založena na silné konstrukci. Dveře skříně jsou zatěžovány každý den, což ovlivňuje celou kostru. Při výběru skříně věnujte pozornost tomu, zda byl kus nábytku vyroben kvalitně, zda prodejce nabízí záruku a zda má výrobce skříně na trhu s nábytkem dobrou pověst. Před nákupem je také vhodné poradit se s prodejcem, který vám doporučí správný model.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články