• Průvodce

aktualizováno

3 způsoby, jak prosvětlit byt

Některé interiéry nebo dokonce celé byty jsou umístěny tak, že se bohužel zdají příliš tmavé, což je činí bezútěšnými, bez ohledu na denní dobu nebo roční období. Tento problém se prohlubuje zejména na podzim a v zimě, kdy je slunce raritou. Poté se rozjasnění a prosvětlení bytu stane klíčem k příjemnému pocitu pohody. Správným uspořádáním interiéru a využitím rafinovaných triků získáte efekt světlého a opticky prostornějšího interiéru. Zde jsou 3 způsoby, jak změnit tmavé interiéry.

Rozjaśnienie mieszkania za pomocą wyboru jasnych mebli kuchennych 


1. Změna barvy

Jedním z nejjednodušších způsobů rozjasnění bytu je změna barvy stěn. Pokud plánujete celkovou rekonstrukci, stojí za zvážení zavedení světlé podlahy v teplých odstínech světlého dřeva nebo tlumené šedé barvy. Pokud však chcete udělat drobné změny interiéru, stačí změnit barvu stěn. Tmavé nebo malé interiéry nemají rády tmavé nebo příliš intenzivní barvy, jako je červená, tmavě modrá nebo sytě zelená. Chcete-li rozjasnit a opticky zvětšit interiér, natřete stěny ve světle pastelových barvách z palety béžové, krémové nebo jemné šedé. Bílá a její delikátní odstíny budou také fungovat skvětle. Jedná se o efektivní řešení pro byty, které nejsou dostatečně slunečné. Odstíny barev by měly být velmi světlé a teplé. Za zmínku také stojí světlý nábytek menších rozměrů.

Rozjaśnienie mieszkania za pomocą zmiany kolorystyki ścian 

2. Nákup světlého nábytku

Tmavý byt by měl být vybaven světlým nábytkem. Tmavé skříně, postele a stoly se zdají být příliš těžké a masivní, proto se doporučují pouze pro velké a dobře osvětlené prostory. Navíc prohlubují dojem smutku a nedostatku prostornosti, který v takové místnosti převládá. Nejlepší je tedy koupit bílý nábytek, které opticky rozjasní tmavý byt. Pokud zvolíte nábytek větších rozměrů, měl by být zcela jistě ve světlých barvách a neměl by obsahovat příliš mnoho dekorů. Také si pamatujte, abyste tmavý byt příliš nezaplnili nábytkem. Takový nebude nikdy vypadat jasně a prostorně.

 

3. Dodatečný zdroj světla

Obvykle používáme jeden až dva světelné zdroje ve formě závěsného lustru nebo přídavné stojací lampy. Osvětlení je zásadní pro optické zvětšení malých a tmavých interiérů. Dobrým nápadem je zavést další osvětlení ve formě nástěnných lampiček a stojanů nebo tzv. Cotton Balls Light. Rovněž stojí za to zavěsit do interiéru dekorativní zrcadla, která budou odrážet přirozené i umělé světlo.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články