• Průvodce

aktualizováno

3 způsoby, jak vytvořit interiér, který na nás má příjemný vliv

Nálada je ovlivněna mnoha faktory, ale jedním z nejdůležitějších je prostředí, ve kterém se každý den pohybujeme. Proto, pokud chceme, abychom se každý den cítili příjemně, měli bychom nejprve pracovat na interiéru domova. Prostředí, ve kterém trávíme značné množství času, ovlivňuje naši psychiku, náladu a schopnost soustředit se. Naši náladu ovlivňují barvy, nábytek i malé předměty v bytě. Jaro je perfektním okamžikem pro změnu a obnovení prostoru. Představujeme Vám 3 způsoby, jak renovovat interiér, aby bylo jeho působení na Vás maximálně pozitivní.

 

Minimalismus v hygge stylu

Dánské slovo hygge znamená pohodu. Hygge je vše, co nás pozitivně ovlivňuje a podporuje pocit štěstí v každodenním životě. Je to mnohem víc než jen okolí, prostor. Je to umění vytváření estetických míst, ale také míst, kde se můžete cítit uvolněně a v klidu relaxovat. Stylizace plná lehkosti udržovaná ve světlých nebo pastelových barvách, vám umožní se uvolnit a rerlaxovat. Nábytek by měl vykazovat přirozenost ve formě jednoduchých forem, odkazů na přírodu z hlediska materiálů a také by měl být charakterizován jemnými barvami. Zde je důležitý minimalistický styl. Kolekce nábytku Milan udržované v duchu skandinávské dokonalosti, skvěle zapadají do tohoto konceptu. Komody, regály a skříňky mají designový nádech a zároveň vám umožňují uspořádat prostor funkčním a příjemným způsobem.

Psychologie barev

Výběr barev v interiéru je důležité nejen kvůli vzhledu, ale také ovlivňuje náladu obyvatel. Proto v ordinacích a nemocnicích převládají uklidňující pastelové barvy a naopak v hernách jsou časté energetické odstíny a silné kontrasty. Každá barva je charakterizována teplotou, která určuje, jak se cítíte..

  • Teplé barvy (odstíny červené, žluté, oranžové) – mají stimulační a povzbuzující účinek. Jejich nadmíra však může způsobit rychlejší únavu a dokonce i nervozitu..

  • Studené barvy (odstíny zelené a modré) – mají uklidňující účinek. Pokud však použijeme příliš tmavé odstíny, mohou působit depresivně.

  • Neutrální barvy (bílá a šedá) – čistě bílá barva nevyvolává žádné emoce, proto je dobré ji zkombinovat s jinými barvami. Pro podporu pohody v interiéru vytváří ten nejlepší základ. Výběrem bílého nábytku získáme neomezené možnosti při výběru barev na stěnách, barev dekorací a dalších detailů.

 

Účinek jara v interiéru

Jaro není jen jedno z ročních období, ale také nádech svěžesti a energie, která samozřejmě pozitivně ovlivňuje naši náladu. Stačí obohatit interiér jasnými barvami s malými dodatky v barvě zelené nebo dalšími odstíny souvisejícími s přírodou. Nábytek v odstínech dubu a borovice je pro tento styl ideální a navíc se krásně sladí s módními jarními barvami. Pokud si chcete vnést do světlého, klidného interiéru jarní atmosféru, vyberte si křeslo v módní, zářivé barvě nebo doplňte celek zajímavými dekoracemi..

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články