• Průvodce

aktualizováno

3 způsoby, jak vytvořit útulný interiér

Každý z nás sní o tom, že se bude doma cítit pohodlně a bezpečně. Často se při vybavování interiéru nebo jeho vylepšování zajímáme o to, jak zařídit pokoje tak, aby byly pohodlné a útulné a abychom v nich mohli příjemně strávit čas s rodinou nebo přáteli. Zde je několik osvědčených způsobů, které vám umožní vytvořit opravdu útulné prostředí s malým úsilím.

Čalouněný nábytek

Všechny materiály a tkaniny mají mimořádnou sílu vytvořit v interiéru příjemnou a hřejivou atmosféru. Stačí jen položit na křeslo nadýchanou přikrývku, na pohovku několik dekorativních polštářů a na podlahu pěkný koberec. Pokud se vám nelíbí textilie nebo neodpovídá stylu interiéru, můžete zvolit čalouněný nábytek. Čím více je textilií a tkanin, tím útulněji bude v místnosti. Vyplatí se vybrat pohovku a křesla nebo rohovou sedací soupravu potaženou zajímavým čalouněním, které dodá interiéru příjemnou atmosféru.

 

Eklektismus

Kombinace starožitného a stylizovaného nábytku s moderností je vždy módní a funguje skvěle v každém interiéru. Takové interiéry jsou také výjimečně útulné a atmosférické. Měly by však být uspořádány pečlivě, aby se to nepřehánělo. Prvky jako zrcadlo v ozdobném rámu, starožitná váza, sekretář ve stylu Louise Philippe nebo nábytek ve stylu art deco budou skvěle fungovat. Při zavádění takových prvků do moderního interiéru je nutné pečlivě vybrat jejich množství tak, aby nepřevažovaly v daném prostoru. Je například vhodné umístit starou lampu nebo stylové křeslo Ušák vedle moderní rohové sedací soupravy.

 

Přírodní materiály

Přírodní materiály, jako je dřevo, stejně jako materiály bez přílišného zdobení, dodávají interiéru vždy zvláštní atmosféru a útulnost. Přírodní dřevo nebo nábytek pokrytý přírodní dýhou bude fungovat perfektně. Dřevo může hrát hlavní roli (např. dřevěná podlaha) nebo být efektivním doplňkem v detailu. Dřevěný nábytek je vždy módní a efektivní. Pokud však dáváte přednost jemnějším variantám designu, zvolte bílé nebo šedé komody, police a stoly s dřevěnými nohami.

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články