• Průvodce
  • Trendy

aktualizováno

4 nápady do interiéru, které každého překvapí!

Máte rádi neobvyklá řešení? Je váš domov plný barev a zajímavých vzorů? Nebo dáváte přednost jednoduchosti a minimalismu, ale se špetkou originality? Při zařizování obývacího pokoje nebo ložnice tedy pravděpodobně zvažujete mnoho možností. Ale nemusíte – máme pro vás několik návrhů! Objevte naše způsoby, jak vytvořit nápaditý interiér, a nechte se jimi inspirovat!

V tomto článku se dozvíte:

  • Jak zařídit interiér, do kterého se pohodlně vejdou všechny vaše věci?
  • Které dekorace naruší rutinu a překvapí vaše hosty?
  • Jak dodat i minimalistickému pokoji nádech originality?
  • Jak může vypadat moderní a nápaditý interiér?

Přihrádky a zásuvky – dobře využitý prostor!

Důmyslný interiér – zejména pokud zařizujete malý byt v paneláku – se neobejde bez spousty úložných prostor! Od spodního prádla a oděvních doplňků až po knihy, rodinné drobnosti a dokonce… hračky vašich domácích mazlíčků!

Abyste měli všechny věci na svém místě a udrželi doma pořádek, nestačí mít jen jednoduché skříně a police. Zvolte zajímavější řešení! Jaká to jsou?

  • Skříňky v koupelně a na toaletě! V malém bytě se počítá každý centimetr! Instalujete vestavěnou toaletu? Pak si možná budete chtít nechat trochu místa po stranách – ideální pro další zásuvky! Na první pohled mohou vypadat jednoduše jako obklady XXL (používají systém otevírání tip-on). Do těchto zásuvek se vejdou všechny toaletní potřeby a kosmetika!
  • Pokud bydlíte v domě, využijte prostor pod schody! Často je jednoduše oddělen od chodby zdí nebo jednoduchým závěsem. Existuje však i jiný způsob: nechte si do tohoto prostoru vyrobit skříně na míru! Do takovýchto skříní se vejde spousta věcí. A budete k nim mít snadný přístup. Jen se ujistěte, že čela ladí se stěnami ve vašem domě – opticky zvětšíte prostor a vaši hosté si toho na první pohled ani nevšimnou!

DŮLEŽITÉ: Úkryty a skříňky můžete umístit téměř kamkoli – buďte kreativní! Využijte prostor pod vanou v koupelně a pod stropem v předsíni. Takto se vám domů určitě vejde víc, než si myslíte!

Dekorace pro rozbití jednotvárnosti

Nápaditý interiér se neobejde bez dekorací! Vybírejte prvky, které upoutají pozornost tvarem nebo barvou. To dodá i klasickému obývacímu pokoji nádech modernosti a působí zajímavěji. Jaké prvky designu stojí za zvážení?

Například v obývacím pokoji nebo ložnici se rozhodněte pro nástěnnou malbu! V ložnici ji umístěte naproti posteli nebo za čelo postele. V obývacím pokoji ji umístěte na stěnu za pohovku. Motivy na fototapetě by měly být vybrány podle interiéru a vašich preferencí. Skvěle se hodí jakýkoli odkaz na přírodu (velké květiny, les) nebo městský prostor.

A nezapomeňte na rostliny! Zaprvé dodají interiéru útulnost. Za druhé, pohled na čerstvou zeleň vám usnadní relaxaci a odpočinek. Ať už se jedná o bytový dům nebo předměstský bungalov, můžete se rozhodnout pro nástěnné květinové záhony, nástěnné květináče nebo velké podlahové květináče s aktuálně módní palmou nebo fíkusem.

Místo živých rostlin jsou vhodným nápadem také dekorace imitující rostliny: samolepky, nástěnné malby s rostlinnými motivy nebo praktické regály na knihy se vzhledem stromu.

Hosty zaujmou i další doplňky nápaditého interiéru. Například hodiny ve tvaru mapy světa, čalouněné nástěnné panely ve výrazné barvě na stěně nebo originální váza umístěná na stole. Nepřehánějte to však – příliš mnoho dekorací vyvolá dojem chaosu a ztíží schopnost soustředění se!

Nápadité minimalistické interiéry

Nemáte rádi příliš mnoho dekorací? Nemáte doma vůbec žádné? Přesto můžete být kreativní! Spíše než spoustu zajímavých dekorací volte nezbytné prvky interiérového designu v zajímavých tvarech. Může se jednat například o originální svítilny. Do minimalistického interiéru se hodí jak lampy z přírodních materiálů, tak lampy převzaté z industriálního stylu (ze skla a kovu).

Nebo snad chcete narušit vážný charakter interiéru? Pak jsou dobrou volbou malé stojací lampy ve tvaru rostlin nebo zvířat.

DOBRÉ VĚDĚT! Nebojte se barev! Interiéry laděné do neutrálních barev, do kterých vnesete byť jen jednu trochu výraznější barvu, získají zcela nový výraz! Postupujte po malých krocích. Začněte s barevnými polštářky na pohovce nebo běhounem na stůl a pomalu si zvykejte na změny. Možná objevíte neobvyklé kombinace, které se vám budou líbit!

Moderní technologie na dosah ruky – důmyslné interiéry pro zaneprázdněné lidi!

Nápaditý interiér je také interiér, ve kterém vládne modernost. Stačí zakoupit systém odpovídajících senzorů a spínačů. Jejich instalace trvá obvykle několik hodin a lze ji provést, i když bydlíte v paneláku! Poté budete moci používat skutečně moderní a důmyslná řešení. Světlo se rozsvítí, jakmile vstoupíte do místnosti (a vypne se, když ji opustíte), žaluzie v ložnici se v určitou dobu zatáhnou (nebo posunou zpět). Po návratu z práce můžete pomocí chytrého telefonu spustit vysavač nebo pračku. Můžete si také nastavit teplotu v bytě podle svých potřeb nebo nastavit budík.

Invenční interiér je interiér zařízený podle vašich představ, ale zároveň s využitím moderních řešení. Vyplatí se po nich sáhnout – díky nim bude váš domov vždy módní a originální. Potěšíte své hosty a ještě více si užijete pobyt ve vlastním obývacím pokoji nebo ložnici!

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články