• Průvodce

aktualizováno

4 zásady módního bydlení

Kdo z nás nesní o tom být hrdým majitelem módního bytu? Moderně zařízený interiér přitahuje pozornost, zaujme a slouží pohodlím. Bez ohledu na to, jaký styl si vyberete pro svůj interiér, může být trendy, pokud dodržíte několik důležitých zásad. Jediné, co musíte udělat, je sledovat aktuální trendy a sladit design, aniž byste zapomněli na smysl pro dobrý styl.

4 zásady módního bydlení:

1.Vyvážené barvy

Módní interiéry by měly dominovat neutrálními barvami, jako je bílá a celá paleta šedé – od světle šedé až po tmavě grafitovou. Díky dobře zvoleným barvám získá místnost eleganci a nadčasový výraz. Pokud však máte chuť oživit prostor, stojí za to vybrat výrazné doplňky nebo jeden kus nábytku zvolit ve výrazné barvě, což vám poskytne svěží dekoraci interiéru. Klidná, harmonická aranžmá jsou ideální, v nichž bude krásné vzorované křeslo nádhernou výzdobou. Hraní s barvami založenými na kontrastu způsobí, že interiér vypadá velkolepě.

 

2. Jednoduchý nábytek

Nic nevytvoří charakter bytu tak, jako nábytek a dekorace. Uspořádání v módním stylu je především průmyslový nebo skandinávský minimalismus. Proto stojí za to investovat do nábytku z chromované oceli, dřeva a hladkého čalounění. Kolekce nábytku v bílé barvě s dřevěnými dekoracemi bude ideální. Nábytek by měl být především jednoduchý a neměl by mít zbytečné dekorace ani příliš intenzivně zvýrazněné textury.

 

3. Dojem velkého prostoru

Módní interiéry by měly být především prostorné. Nebojte se, pokud vlastníte malý byt – není třeba házet flintu do žita. Uspořádáním malého bytu v jasných barvách a použitím triků, které opticky zvětší prostor, získáte dojem velkého prostoru bez ohledu na velikost bytu. Je velmi populární kombinovat kuchyň s obývacím pokojem nebo obývací pokoj s předsíní. Díky tomu se zdá, že byty jsou prostornější. Vyhněte se příčkám, zakrývání oken a příliš velkému nábytku.

 

4. Přírodní materiály

Nejmódnější materiály jsou přírodní nebo na ně odkazují. Dokonalý interiér je ten, kde se nachází dřevo (jako dekorativní prvek, např. nohy nábytku nebo hlavní uspořádání, např. dřevěný nábytek). Cihly, beton, kov a sklo jsou v těchto typech interiéru vítány. Nebojte se kombinace těchto materiálů. Efekt bude oslňující!

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články