• Průvodce

aktualizováno

Bílá ložnice – inspirace

Ložnice je interiér, ve kterém chceme odpočívat a relaxovat, abychom načerpali sílu do dalšího dne. Její uspořádání by tedy mělo být takovéí, aby podporovalo odpočinek smyslů a relaxaci. Jedním z designových trendů, které podporují dosažení tohoto efektu, je výběr bílého vybavení ložnice. Připravili jsme pro vás několik inspirativních aranžmá s použitím bílého nábytku do ložnice.

Bílá ložnice – proč právě tato

Při uspořádání ložnice je třeba připomenout, že se jedná o interiér, ve kterém máme odpočívat. Psychologové naznačují, že prostředí, ve kterém žijeme, má významný dopad na naši pohodu, schopnost soustředit se a náladu. Při plánování interiérového designu byste proto měli vzít v úvahu, co chcete v pokoji dělat. Pokud by byla ložnice nasycena příliš mnoha barvami, předměty a vzory, působilo by to rušivě. Taková sytost ztěžuje uvolnění a uklidnění. Proto je tu bílý nábytek do ložnice. Bílá je neutrální barva, díky níž navozuje atmosféru harmonie a míru a také efektně osvětluje interiér.

Bílá ložnice je nadčasová, elegantní a nikdy nevyjde z módy. Relaxace v takovém interiéru je nerušená.

Biała sypialnia Dubaj 

Bílá ložnice – dva způsoby aranžace

Ložnice je soukromým a intimním místem, proto by měla plně odpovídat estetickým preferencím členů domácnosti. Výběrem bílé barvy jako hlavní barvy pro tento interiér můžete dosáhnout dvou stejných designových efektů. Pokud dáváte přednost modernímu stylu, stojí za to uspořádat interiér minimalisticky. Zejména doporučujeme nábytkové sestavy do ložnice s hladkými povrchy a geometrickými tvary. Takový nábytek, bez ohledu na to, zda je lesklý nebo matný, se stane dokonalým doplňkem moderního interiéru. Aby bílá ložnice nevypadala příliš sterilně, je dobré užít prvky,které tento dojem rozbijí:textilie, dekorativní polštáře na postel, načechrané koberce, přikrývky a přehozy. Celek krásně doplní rodinné fotografie v ozdobných rámečcích.

Pokud se však budete cítit lépe v typicky útulném teplém interiéru, pak bude ložnice vyzdobená v klasickém stylu tou nejlepší volbou. Masivní nábytek, stylizovaný toaletní stolek a ozdoby v podobě zrcadla v ozdobném rámu se sem budou perfektně hodit. Ložnice v klasickém stylu bude útulná a bílý nebo bílený nábytek dodá celku elegantní s nadčasový výraz.

Biała sypialnia z meblami Hektor 

Nábytek do bílé ložnice

Srdcem každé ložnice je samozřejmě postel. Uspořádání je proto nutně zaměřeno na tento kus nábytku. Jedná se o nejdůležitější část vybavení a také nejviditelnější díky své velikosti a centrální poloze. Při plánování bílé ložnice je důležité vybrat správnou bílou postel. Modely vyrobené z lakovaného dřeva nebo potažené ekologickou kůží budou perfektní pro moderní styl. Pokud plánujete romantičtější ložnici v provensálském stylu, je dobré si vybrat postel z lakovaného kovu s profilovaným čelem postele. Kromě postele budete potřebovat také noční stolky, skříň a komodu. Bílá skříň bude vypadat lehce a stylově, díky čemuž svou velikostí opticky nepřehltí interiér. Volně stojící skříň ze dřeva je ideální pro klasický interiér. V moderní ložnici je lepší použít skříň vestavěnou se zrcadlem.

 Białe meble do sypialni Palermo

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články