• Průvodce

aktualizováno

Bílý nábytek – přehled nejmodnějších nabídek

Białe meble – przegląd najmodniejszych propozycji

Móda na bílý nábytek trvá už nějakou dobu a zdá se, že rychle neskončí. Tento trend se objevil v dalším nábytkářském designu a ovládl téměř všechny interiéry v různých stylech. Donedávna nejpopulárnější byl nábytek imitující texturu a barvy dřeva. Dnes také můžeme najít odvolání k přírodě v nábytku, ale už v sestavení s hladkou plochou bílé matné barvy nebo lesku a jako dekor. Bílá barva je stále trendy a rádi ji používáme v každém typu interiéru. Připravili jsme několik zajímavých kompozicí v bílé barvě přizpůsobených ke konkrétním typům místností.

OBÝVACÍ POKOJ

Bílá barva se ideálně hodí do obývacího prostoru, který považujeme za místo určené k relaxaci, ale také i centrum společenského života. Od obývacího pokoje tedy očekáváme především pohodlí a estetický vzhled. Bílý nábytek dodává obývacím pokojům eleganci, čistotu a nadčasový charakter. Díky němu také opticky rozzáříme interiér, který bude efektnější. Navíc ideálně harmonizuje s libovolnými barvami použitými pro dekoraci stěn, nebo jiných detailů. Bílé obývací stěny, komody nebo skříňky perfektně doplní vzorované čalounění odpočinkového nábytku.

 

KUCHYNĚ

Móda na bílá kuchyňský nábytek se objevuje čas od času a vždy okouzluje. Nyní v moderním stylu si můžeme všimnout sestavení bílé barvy s kontrastními odstíny s tmavým odstíny černé barvy, tlumeného granátu nebo láhvově zelené barvy. Zatímco v klasickém stylu stále převládají kompozice navazující na anglický vzor, matné bílé barvy a vzorovaných detailů. Minimalismus nábytku je vyrovnaný kontrastními barvami v dekoracích interiérů.

 

KOUPELNA

Bílý nábytek do koupelny je vždy ideální, protože díky němu se interiéry stávají opticky čisté a hygieničtější. Ale existuje ještě jeden argument za použitím bílého nábytku v koupelnách – optické zvětšení interiéru. Koupelny jsou obvykle poměrně menších rozměrů, a bílý nábytek je krásně rozzařuje a dodává dojem prostornosti. Bílá barva v koupelně se tedy zdá být neutrálním výběrem. Navíc snadno můžeme přizpůsobit takový nábytek k barvě armatury, která je ve většině případů v jasné barvě.

 

LOŽNICE

Bílý nábytek v ložnicích je odnedávna očekávaným trendem. Dříve jsme spíše vybírali teplé, těžké odstíny, které navazovaly na přírodu. Příčina byla jednoduchá  – chtěli jsme stvořit v ložnicích útulnou, příjemnou atmosféru. Dnes bílá postel, velká skříň v lesku se zrcadlem a elegantní noční stolky – je selská vize ložnice.

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články