• Glamour
  • Styly

aktualizováno

Byt ve stylu glamour

Glamour je termín, který používáme, když chceme něco popsat jako okouzlující, lesklé a vizuálně bohaté. Tento termín byl tedy rychle použit v interiérovém designu, protože dokonale odráží uspořádání, v nichž je bohatost a kouzlo. V bytě ve stylu glamour se musí tyto vlastnosti projevit pomocí nábytku a doplňků. Zjistěte, čím se dané kouzlo a bohatost vyznačuje.


Vlastnosti stylu glamour

Glamour styl v interiérech je spojen s leskem, luxusem a bohatými dekoracemi. Byt vyzdobený v glamour stylu působí bohatým dojmem, pokud jde o dekorativnost a lesk, kterého lze dosáhnout mnoha dekorativními a lesklými prvky. Má své kořeny v barokních interiérových řešeních. Kombinují se zde klasická řešení barokního stylu s moderními dekory a materiály jako je sklo nebo kov. Stříbrné a zlaté prvky, krystaly a dekorativní zrcadla jsou základními dekorativními prvky v interiérech ve stylu glamour.

meble w stylu glamour 

Nábytek ve stylu Glamour

Nábytek ve stylu Glamour je inspirován těmi, které se objevily v barokních interiérech ve stylu Louis nebo Chesterfield. Sofistikované tvary, dřevěné konstrukce a měkké čalounění. Pohovky, lehátka a jakýkoli jiný nábytek pro volný čas by měly být čalouněný příjemnými látkami, jako je samet, plyš nebo satén. Nohy stolů, židlí a konzolí jsou efektivně profilované, díky čemuž celé tělo nábytku vypadá elegantně. Stoly mají obvykle dekorativní desky ze dřeva nebo drahých materiálů, jako je mramor. V moderním přístupu ke glamour stylu se často objevuje lakovaný nábytek z MDF desky, zdobený řadou dekorů a drobností.

ława w stylu glamour 

Dekorace ve stylu glamour

Vzhledem k tomu, že glamour styl je především lesk a luxus, nemůže to být bez bohatých dekorací. Tkaniny by měly být dostatečně lesklé nebo hladké, aby odrážely světlo. Dobře se prezentují také keramické drobnosti, chromované a skleněné vázy a ovocné tácy. Krystaly a zrcadla by v interiéru neměla chybět. Příjemně působí vázy nebo skleněné nádoby s nádhernými kvetoucími rostlinami. Okna by měla být zdobena jemnými záclonami v kontrastu s těžkými, hutnými závěsy. Vše doplňuje prošívaný nábytek se sofistikovanými tvary, třpytivými knoflíky a ozdobnými rámečky obrazů a zrcadel.

Styl glamour vyžaduje zvláštní cit při vytváření aranžmá, protože příliš mnoho dekorativních prvků může vinteriéru vytvořit kýčovitý dojem. Proto je zde důležitý smysl pro detail a dobrý vkus. Styl Glamour znamená rovnováhu mezi půvabem a minimalismem, stejně jako luxusem a každodenním životem.

Nepřehlédněte:

TaburetyVitrínyKomplety nábytku

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články