• Průvodce

aktualizováno

Čalouněný nábytek v lahvově zelené barvě

Lahvově zelená barva je nepochybně jednou z nejmódnějších barev, které se v současné době používají v interiérových úpravách. A co víc, pomocí tohoto odstínu zelené můžete aranžmá snadno oživit a také přidat nádech prvotřídního stylu a elegance. Zelený čalouněný nábytek je dokonalým řešením pro interiéry zdobené různými styly designu. Podívejte se, jak integrovat zelený nábytek do vašeho interiéru.

Lahvově zelená – trend interiérového designu

Před několika sezónami Pantone Institute, uznávaný jako největší autorita v oblasti barevných trendů, vybral jako barvu roku Greenery. Od té doby se ve světě designu staly odstíny zelené a především lahvově zelené extrémně populární a nadále se těší neustálému zájmu. Místopředseda společnosti Pantone zdůrazňuje, že zelená je velmi důležitou barvou v životě každého člověka, protože vyjadřuje naši touhu po komunikaci s přírodou a její uklidňující účinek na naše smysly. Být každý den obklopen zelenou barvou má pozitivní vliv na pohodlí, relaxaci a pocit klidu. V důsledku toho se barva lahvově zelená objevuje především jako čalounění na sedacím nábytku. Letos tento odstín používáme nejen jako módní barevný akcent v našich aranžmá, ale dokonce z něj děláme hlavní prvek. Rohové sedací soupravy, křesla a další čalouněný nábytek v tomto odstínu je dokonalým způsobem, jak zařídit interiér, který se stane nejen módním, ale také výjimečně efektivním a uklidňujícím.

kanapa viva zielona 

Blízkost k přírodě 

V dnešní době si lze všimnout, že většina aktuálně módních interiérových trendů spolu úzce souvisí a je inspirována přírodou. Obklopujeme se přírodními materiály, jako je dřevo a kámen, a naše interiéry jsou vyzdobeny ve skandinávském, boho, novém severském, wabi sabi nebo Urban Jungle stylu. Všechny tyto designy úzce souvisí s přírodou a vybíráme přírodní materiály, zemité tóny a textil s jednotnými vzory. Do těchto trendů dokonale zapadá odstín lahvové zeleně. V současné době je navíc velmi populární velurový nábytek, tj. nábytek potažený plyšovým čalouněním nebo také jinak označovaný jako samet. Dokonale zapadají do moderních, klasických a eklektických uspořádání. Takový nábytek čalouněný sametem je udržován v klasických odstínech, včetně lahvově zelené, jejíž odstín krásně vyniká v plyšové struktuře materiálu. 

narożnik butelkowa zieleń 

Urban Jungle 

Styl Urban Jungle, tzn. městská džungle je trendem interiérového designu, který se v současné době těší velké oblibě. To je způsobeno skutečností, že kombinuje přírodní akcenty a moderní vybavení, díky čemuž jsou vytvořeny úpravy, které splňují moderní preference a potřeby. V takových interiérech není nouze o moderní vybavení, minimalistické sestavy nábytku do obývacího pokoje nebo propracované doplňky. Dekorativnost v tomto stylu vytvářejí především zelené rostliny v květináčích, exotické a tropické motivy a také barevné kompozice se silnými zelenými akcenty. Takže lahvově zelené rohové sedací soupravy nebo pohovky se sem perfektně hodí. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články