• Průvodce

aktualizováno

Dětská židle k psacímu stolu – jakou koupit?

Děti tráví během školního roku u svých stolů mnoho času. Právě na nich sedí, když dělají domácí úkoly, čtou nebo se učí, ale také se věnují svým koníčkům kreslení nebo práci na počítači. Pro zajištění jejich pohodlí a zdravého držení těla je důležité zajistit optimální pracovní podmínky. Kromě dobře vybraného psacího stolu bude užitečná také otočná židle. Čemu je dobré věnovat pozornost při nákupu studentské židle k psacímu stolu?

Fotel biurowy obrotowy Gol

 


Dětská židle k psacímu stolu

Perfektní židle pro dětský stůl musí poskytovat dítěti nejvyšší pohodlí při používání a poskytovat náležitou podporu celé linii páteře. Děti rostou rychle a anatomie jejich zad se mění, proto je dobré zvolit univerzální židle, které budou správně podporovat neustále se rozvíjející páteř a svaly. Z hlediska pohodlí a praktičnosti doporučujeme zejména otočné židle, protože zaručují nejlepší podmínky pro práci u stolu a možnost snadnějšího přístupu ke školním materiálům. Kolečka vám umožní volný pohyb po pracovní ploše. Je důležité věnovat pozornost typu koleček, protože existují kolečka určená pro měkký (koberec) nebo tvrdý (podlaha) podklad.

Krzesła biurowe Kitty 

Dětská kancelářská židle a rozměry

Správně zvolené rozměry dětské židle jsou rozhodující pro pohodlí práce a zdraví páteře dítěte. Není dobré kupovat nábytek příliš velký a spoléhat se na to, že dítě do něj doroste. Pro žáka prvního stupně je lepší koupit menší židli, která bude vyhovovat vývojovým potřebám dítěte, a teprve poté ji vyměnit za kancelářskou židli pro mládež. Výška sedadla by měla být nastavena tak, aby nohy dítěte volně ležely na podlaze a kolena byla ohnuta v pravém úhlu. Opěradlo by mělo podporovat páteř v přímce a dokončit profilování v bederní oblasti. V ideálním případě se opěradlo může pohybovat mírně dozadu, takže židle podpírá páteř, zatímco se dítě pohybuje. Skvělým příslušenstvím židlí k psacímu stolu jsou područky, které snižují namáhání rukou a pomáhají udržovat během práce rovné držení páteře.

Fotel obrotowy Kubuś  

Pravidla pro nákup správné dětské židle k psacímu stolu

  •      otočná židle by měla být přizpůsobena výšce a věku dítěte
  •      opěradlo musí být ergonomické (přizpůsobené tvaru páteře)
  •      možnost nastavení výšky opěradla, hloubky sedadla a výšky celé židle
  •      čalounění by mělo odpovídat vkusu a dekoraci dětského pokoje 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články