• Průvodce

aktualizováno

Domácí kancelář – jak vytvořit správné podmínky pro práci doma?

Stále více lidí přechází do režimu práce z domu. Důvody jsou různé, ale mnoho společností volí, aby jejich pracovníci pracovali doma ve vlastní kanceláři. Tento způsob práce, jak specialisté předpovídají, se může stát tuzemskou metodou poskytování služeb velmi brzy. V současné situaci bylo mnoho společností nuceno změnit způsob práce a v důsledku toho jejich zaměstnanci zůstali doma, ale stále museli plnit své úřední povinnosti. Změna pracovního režimu může být na začátku velkou výzvou, proto Vám představíme, jak vytvořit správné podmínky pro práci z domu.

Práce z domu je velkou výzvou

Režim práce home office je stále oblíbenější.Dříve z domu pracovali pouze osoby samostatně výdělečně činné. V současné době je kvůli epidemiologické situaci řada lidí, kteří byli zvyklí pracovat v kanceláři sídla společnosti, svým způsobem nucena přejít na práci z domova. Taková každodenní změna se může ukázat jako výzva, zvláště když v té době musí být doma i ​​další členové domácnosti se svými potřebami a povinnostmi. Co je tedy možné udělat, aby bylo přesunutí kanceláře domů jednodušší a aby plnění vašich úředních povinností probíhalo hladce a efektivně? Připravili jsme pro vás pár tipů, které vycházejí ze tří hlavních pilířů.

zestaw mebli biurowych 

Efektivní práce z domova 

I.                    Uspořádejte si pracoviště pro sebe – kancelářský nábytek, kancelářské potřeby a potřebný pracovní materiál (vše v jedné zóně). 

II.                  Sebekázeň a organizace – věnujte čas organizaci a plánování. 

III.                Vypracujte rozvrh na den – oddělte práci na dálku a domácí práce. 

meble biurowe home office 

Uspořádejte svůj pracovní koutek 

Prvním krokem k efektivní práci na dálku je zařídit si v bytě kancelářský prostor. V ideálním případě by to byla samostatná místnost, ale pokud to není možné, pak zvolte neprůchodné místo s přístupem k přirozenému slunečnímu světlu a nepříliš často navštěvované členy domácnosti. Někdy je vhodné interiér mírně přestavět, abyste získali kancelářskou zónu. Optimální pracovní podmínky výrazně ovlivňují efektivitu práce. Určitě budete potřebovat psací stůl a ergonomickou kancelářskou židli. Zvláštní pozornost by měla být věnována hlavně kancelářské židli, protože tato vám zaručí nejen pohodlí při dlouhodobém sezení, ale zajistí správné držení těla. Kromě toho nezapoměňte v prostoru pracovního stolu uvolnit místo pro materiály, složky a dokumenty potřebné pro práci, abyste se nerozptylovali jejich hledáním po celém bytě. Při organizovaném skladování takových materiálů vám pomohou speciální regály na dokumenty nebo kancelářská polička na spisy. 

Zbývajícím pilířům efektivní práce z domova se budeme věnovat v další části článku. Představíme vám praktické a především účinné metody, které vám pomohou rozdělit domácí a pracovní povinnosti, motivovat vás k efektivní práci a zvýšit tak svoji produktivitu práce při home office. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články