• Styly

aktualizováno

Dotek luxusu ve vašem obývacím pokoji. Jak vytvořit exkluzivní aranžmá?

Ačkoli by bylo těžké definovat, co je to luxus, každý určitě chápe tento termín jako něco exkluzivního, dokonalého, produkt nejvyšší kvality. Luxus v interiérech se snoubí s takovým přístupem a potěší efekty rafinovaných, elegantních aranžmá. Na co si dát pozor při zařizování luxusního obývacího pokoje?

Luxusní interiéry – na co byste si měli dát pozor? 

Když většina z nás slyší slovo luxus, pravděpodobně si tento termín spojuje s bohatstvím, nejvyšší kvalitou a jedinečnými řešeními. A přesto, že luxus je z hlediska interiérového designu drahý, je třeba přiznat, že se vyplatí investovat, aby pokoje nejen vypadaly jedinečně, ale byly také vybaveny vysoce kvalitními prvky, které budou sloužit mnoho let. Exkluzivita v interiérech se může projevit moderně, minimalisticky a zároveň útulně. Klíčem k úspěchu je však výběr prémiových řešení, pečlivě vybraných materiálů a jedinečného příslušenství. Pak nás aranžmá potěší nejen svou elegancí a propracovaným estetickým výrazem, ale také neuvěřitelnou funkčností. Dřevěný nábytek do obývacího pokoje, stejně jako povrchy z přírodního kamene, např. mramor, se skvěle hodí do luxusních interiérů. 

meble do salonu 

Barevná kompozice, která potěší 

Uspořádání stylového obývacího pokoje s luxusním výrazem by mělo určitě začít výběrem vedoucího stylu, povrchových úprav a barevné kompozice. Odstíny stěn, podlahy a obývacího nábytku by měly ladit s přijatou škálou barev, aby celek působil elegantně a konzistentně. Luxusní interiéry by měly být prostorné a právě tento efekt by měl být zdůrazněn výběrem jednotlivých barev. Světlé kompozice založené na bílé a šedé barvě budou dokonalé pro vizuální dojem větší prostornosti. To však neznamená, že by celé uspořádání mělo být jednobarevné. Pro milovníky barev je dobrou zprávou, že si v luxusním interiéru můžete pohrát s tóny. Je však dobré zvolit kontrapunkty v pozadí. Mohou to pak být libovolné odstíny, například modulární rohová sedací souprava v klasické tmavě modré s černými doplňky. Je však třeba si uvědomit, že elegance se projevuje především používáním přírodních materiálů. Krásně vypadají v luxusním obývacím pokoji dřevěné a kamenné povrchy. 

luksusowe meble do salonu 

Jedinečný nábytek do luxusního obývacího pokoje 

Exkluzivní aranžmá se vyznačuje harmonií a umírněností, což platí jak pro barvy, povrchové úpravy, tak v nich použité materiály. Sady nábytku do obývacího pokoje by měli jeden s druhým stylově ladit. Moderní nábytek harmonicky kombinuje funkčnost, ergonomii a vytříbený design. Luxusní úpravy však vyžadují něco víc. Důvodem je, že nábytek by měl také vykazovat originalitu a vynikající přístup k designu. Abyste dosáhli tohoto efektu, můžete zvolit nábytek na míru, díky kterému se stane jedinečným a originálním. Kromě toho je dobré hledat jednotlivé tvary od výrobců, kteří vytvářejí jednotlivé řady prémiového nábytku, díky čemuž jsou jednotlivé tvary jedinečné a zcela jistě originální. Nezapomínejme také, že zde platí nejvyšší kvalita. Vzdalujeme se tedy od napodobenin a vzorů podobných těm přírodním. Luxus miluje přírodní krásu. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články