• Klasický
  • Styly
  • Uncategorized

aktualizováno

Elegantní jídelna v klasickém stylu

Není třeba nikomu připomínat, že klasika je vždy módní. Proto tak dychtíme po výběru nadčasového klasického nábytku a dalších prvků vybavení pro naše interiéry. Jídelna je ideálním místem pro klasické uspořádání, protože má reprezentativní charakter. Interiér vyzdobený v nadčasovém stylu potěší elegancí a všestranností.

Elegantní jídelna

Jednou z nejcennějších forem společného trávení času je setkání se s rodinou a přáteli. Tak vznikají vzpomínky na narozeniny, večírky a oslavy. Jídelna je proto jedinečným místem, ve kterém se odehrává nejen každodenní život členů domácnosti, ale rodí se zde i vzpomínky. Při plánování uspořádání jídelny je dobré vyvinout zvláštní úsilí, aby vypadala krásně a sloužila svojí funkčností. Chcete-li vytvořit elegantní a krásnou jídelnu, stačí ji naplánovat v souladu s předpoklady klasického stylu.

Klasicky zařízená jídelna bude vypadat konzistentně. Dojem dobrého uspořádání lze dosáhnout umístěním nábytku kolem jednoho centrálního prvku. V případě jídelny to bude stůl. Sestavy do jídelny jsou dokonalým řešením, protože dodávají celému uspořádání elegantní výraz.

Elegancka jadalnia i stół sunny 

Jídelní stůl

Jídelní stůl je hlavním prvkem interiéru. Je to on, kdo upoutá pozornost, je nejčastěji používán a právě kolem něj by měly být umístěny další prvky vybavení, jako jsou vitríny, komody a skříňky. Nejuniverzálnějším a nejfunkčnějším řešením je stůl s funkcí rozložení desky, protože jeho velikost bude vždy možné přizpůsobit aktuálním potřebám a počtu hostů. Klasické stoly se obvykle vyznačují barvami přírodního dřeva, jako je dub, ořech, třešeň nebo kaštan. Přírodní barvy a textury v kombinaci s masivní formou dodají celé krásné propracovanosti a nadčasovému výrazu.

Elegancka jadalnia Vivien 

Klasické komody a vitríny

Klasická jídelna se neobejde bez efektních vitrín a komod, do kterých můžete pohodlně uložit nádobí, ubrusy, ubrousky a příbory. Rodinné porcelánové kolekce budou krásně vypadat za skleněnými dveřmi krásné, masivní vitríny nebo vitrín klasického tvaru. Vitríny a komody do jídelny jsou multifunkční kusy nábytku, které stylově doplní interiér a zároveň jsou praktickým prvkem pro uložení nejrůznějších věcí.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články