• Styly

aktualizováno

Elegantní ložnice krok po kroku

Ložnice je důležitou místností v každém domě. Je to jakási oáza klidu a místo k odpočinku, kde si můžete odpočinout po dlouhém dni stráveném mimo domov. Měla by být tedy uspořádána tak, aby uklidňovala vaši mysl a zároveň působila příjemným estetickým dojmem. Připravili jsme pro vás krátkého průvodce, který ukazuje, jak vytvořit elegantní a stylovou ložnici.


1. Naplánujte si svůj styl

Určení stylu interiéru by mělo být prvním krokem v celém procesu uspořádání. To vám umožní vybrat všechny prvky a barvy takovým způsobem, aby byly konzistentní a společně ladily s přijatým designem. Je velmi snadné vybavení vizuálně přeplácat, proto se ujistěte, že vybrané barevné kompozice, nábytek a doplňky jsou kompatibilní s daným stylem, který jste si zvolili – ať už je to styl moderní nebo klasický. Ložnice v klasickém stylu bude útulná a nadčasová a bude vybavena dekorativním nebo stylizovaným dřevěným nábytkem. Bitelná postel a stylový toaletní stolek se zrcadlem v ozdobném rámu budou v klasické ložnici vypadat krásně. V moderní ložnici je dobré myslet na minimalistický přístup k uspořádání. Nábytek by měl být jednoduchý, geometrický a nejlépe hladký v lesku nebo supermatu. Barvy takové ložnice mohou být neutrální (bílá a šedá) nebo kombinovány se základními barvami, což vytváří originální kontrasty.

elegancka sypialnia meble mestre 

2. Vyberte nábytek

Nábytek je obvykle nejdůležitějším prvkem každého interiéru. Slouží nám svojí funkčností a také do značné míry formuje charakter daného interiéru. Elegantní ložnice by měla mít jednu sadu nábytku, aby byl celek konzistentní a doplňoval zvolený styl interiéru. Pak se jednotlivé prvky vzájemně doplní a vytvoří efektní uspořádání ložnice. Ložnice nikdy nebude úplná bez postele – tento kus nábytku je nepochybně hlavním prvkem interiéru. Vzhledem k jeho velikosti a obvykle centrálnímu umístění je dobré jej vybírat se zvláštní opatrností. V současné době jsou nejoblíbenější postele s vysokými čely, která mohou být hladká, čalouněná nebo prošívaná. Tato forma nábytku dodává interiéru určitý druh útulnosti a stylového výrazu.

elegancka sypialnia 

3. Doplňky

Často můžete slyšet tvrzení, že pomocí doplňků a dekorací můžete formovat charakter aranžmá. Je to pravda, ale pouze pokud je vybíráme pečlivě a s dobrým vkusem. Dekorace by měla doplňovat přijatý styl interiéru, stejně jako nábytek nebo barevnou kompozici. Perfektní doplňky do ložnice jsou především přehozy, ozdobné polštáře, fotografie, obrazy, záclony a další textilie. Ale v ložnici mohou být také umělecká díla nebo dekorativní zrcadlo. Je dobré použít doplňky, aby tento interiér získal intimní charakter, odrážející osobnost členů domácnosti. Takto přizpůsobený interiér se stane oázou klidu.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články