• Průvodce

aktualizováno

Gymnastická žebřina – zjistěte 5 úžasných výhod tohoto nábytku

Gymnastické žebřiny jsou typem sportovního nábytku, který se v poslední době těší stále větší oblibě. A není divu, protože mají mnoho výhod, díky nimž se stávají cenným vybavením jednotlivých místností v domě i mimo něj. Donedávna byly spojovány pouze se školními tělocvičnami, dnes se staly estetickým a praktickým prvkem interiérového designu. Jaké jsou nejdůležitější výhody gymnastických žebřin? Připravili jsme pro vás pět odpovědí, díky kterým si tento nábytek jistě zamilujete.

V tomto článku se dozvíte:

  • Jaké jsou výhody gymnastických žebřin?
  • Do kterých místností je vhodný nábytek do posilovny?
  • Jsou gymnastické žebřiny bezpečné?

Gymnastické žebřiny a jejich výhody 

1.       Fyzioterapeutická léčba u vás doma 

Donedávna se gymnastické žebřiny používaly pouze ve školních tělocvičnách a na fyzioterapeutických klinikách. Dnes se to naštěstí mění. Takový sportovní nábytek umožňuje nejen efektivní rozvoj fyzické kondice, ale má také rehabilitační hodnotu. Jeho hlavní výhodou jsou zdraví prospěšné vlastnosti, které mohou využít dospělí i mladší uživatelé. Gymnastická žebřina vám umožní efektivně zlepšovat fyzickou kondici a pečovat o zdravý pohyb v domácím prostředí. Oceníme to zejména v období pandemie, kdy je přístup do sportovních klubů a tělocvičen omezený nebo nemožný. Množství cviků, které na něm lze provádět, vám umožní posílit tělo, zlepšit jeho výkonnost a zajistit optimální formu každodenní fyzické aktivity. 

drabinka gimnastyczna z biurkiem 

2.       Mnohostranné využití 

Gymnastická žebřina je velmi univerzální kus nábytku. Díky tomu lze žebřinu použít v různých typech domácích i jiných místností. Je to ideální řešení, zejména pro dětské pokoje a pokoje teenagerů. Podpoří fyzickou aktivitu, ale také poskytne spoustu kreativní hry. Dokonale zapadá do charakteru dětských pokojů zařízených podle metody Marie Montessori. Gymnastická žebřina se navíc skvěle hodí do obývacího pokoje nebo jako součást domácí posilovny. Díky ní obohatíme nejen estetiku uspořádání, ale budeme moci rozvíjet i svou domácí kondici. Stále více lidí se také rozhoduje pro instalaci gymnastických žebřin do kancelářských prostor. Právě zde se stane mimořádně důležitým kusem nábytku. Když trávíme hodně času před obrazovkou počítače, je vhodné dělat přestávky na pohyb. 

drabinka gimnastyczna 

3.       Kvalita a trvanlivost potvrzená certifikáty 

Gymnastické žebřiny mají speciální certifikáty potvrzující jejich spolehlivost, vysokou kvalitu a konstrukční vlastnosti, které zaručují bezpečnost používání. Žebřiny a příslušenství k nim určené jsou proto certifikovány v souladu s celoevropskými bezpečnostními normami PN-EN 12346:2001 a PN-EN 913:2019-03 pro gymnastické a sportovní nářadí. Díky tomu jsou určeny také pro kancelářské prostory nebo profesionální posilovny, stejně jako pro použití v pohodlí domova.

4.       Funkčnost 

Gymnastické žebřiny lze také obohatit o další příslušenství, které výrazně zvyšuje jejich praktičnost. Kromě standardní žebřiny si můžete vybrat z modelů, které mají další prvky umožňující provádět větší množství gymnastických cviků. Jednotlivé gymnastické žebřiny lze navíc obohatit o cvičební desku nebo dokonce o stůl. Gymnastický žebřík se stolem je vhodný zejména do dětských pokojů, kde není místo pro standardní nábytek. 

drabinka gimnastyczna 

5.       Estetický vzhled a modernost 

Moderní gymnastické žebřiny se výrazně liší od těch, které si spojujeme se školními tělocvičnami. Jejich design se stal rafinovanějším a dokonale zapadá do aktuálně módních standardů interiérového designu. Jsou vyrobeny z vysoce kvalitního dřeva a lze je udržovat v přírodních barvách nebo natřít libovolnou barvou. Díky tomu krásně zapadnou do estetického rázu jednotlivých interiérů. Moderní vzhled s minimalistickým tvarem navíc opticky nezatíží ani malý prostor, protože celek působí opticky lehce. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články