• Průvodce

aktualizováno

Ideální rohová sedací souprava do malého obývacího pokoje

Když je obývací pokoj malý, mělo by být jeho uspořádání pečlivě zváženo. Velký význam mají nejen vybrané barvy a povrchové úpravy, ale také nábytek, který bude v obývacím pokoji. Jedním z nejžádanějších elementů je rohová sedací souprava. Protože tento nábytek poskytuje výjimečný komfort používání a může být také vybaven dalšími funkcemi. Správně zvolený do podmínek interiéru bude ideální zónou pro relaxaci. Jak vybrat tu správnou rohovou sedací soupravu do malého obývacího pokoje a na co si dát pozor? Připravili jsme několik praktických tipů.

Je rohová sedačka tím pravým kusem nábytku do obývacího pokoje?

Tuto otázku si klade mnoho lidí, kteří plánují zařídit ve svých obývacích pokojích relaxační zónu. Protože pohovky a gauče jsou menší a zdá se, že jsou nejlepší volbou pro malé velikosti. Přesto bude vhodně zvolená rohová sedací souprava také dobrou volbou. Vše, co musíte udělat, je najít správný model. Rohová sedací souprava v obývacím pokoji je reakcí na potřeby každého, kdo si cení blaženého pohodlí a funkčnosti. Protože kromě možnosti použití v sedě získáváme také šanci pohodlně natáhnout nohy a zároveň může sedací soupravu využít několik osob současně. Rohová sedací souprava navíc svým tvarem vytváří prostor pro konferenční stolek nebo další místa k sezení, např. taburety.

 narożnik nowoczesny

Rohová sedací souprava správné velikosti 

Klíčem k úspěchu při výběru rohové sedačky pro malý obývací pokoj je její velikost. V malém prostoru jsou nejlepším řešením malé rohové sedací soupravy a sedací soupravy ve tvaru písmene L. Takové modely dávají větší volnost při uspořádání malé místnosti, protože rohová seadcí soupravu lze umístit do rohu nebo použít k oddělení užitkových prostor, např. Obývacího pokoje a kuchyně. Tímto způsobem můžeme získat pohodlný odpočinkový koutek a zároveň plně využít potenciál místnosti. Moderní, kompaktní rohová sedací souprava zabere v obývacím pokoji méně nebo tolik místa jako tradiční pohovka s křesly. Opticky také učiní interiér soudržnějším a tím efektivnějším. 

nowoczesny narożnik modułowy 

Modulární sedací soupravy – dokonalá relaxační oblast 

V případě malých místností je nejlepší zvolit kompaktní a modulární nábytek. Protože vám umožňují přesně spravovat dostupný prostor a nepřeplňovat jej vizuálně. V současné době jsou moderní modulární sedací soupravy skutečnou senzací, jejichž výhody oceňuje stále větší počet lidí. Největší výhodou tohoto řešení je schopnost nezávisle sestavit preferovanou sedací soupravu z dostupných modulů. Daná kolekce se skládá z několika až tuctu modulů, které se liší formou, velikostí a funkčností a které lze použít k vytvoření dokonalé rohové sedací soupravy. Výběrem jednotlivých prvků můžete mít vliv na velikost hotového kusu nábytku a jeho funkčnost. Taková sedací souprava je dokonale přizpůsobena potřebám interiéru i očekáváním členů domácnosti. 

Jakou barvu sedací soupravy zvolit? 

Světlý nábytek funguje nejlépe v malých obývacích pokojích. Je to dáno tím, že světlé a neutrální barvy prostor opticky zvětší a prosvětlí. Proto bude nejlepší volbou nábytek ve světle šedé, béžové nebo pastelových barvách. Barevnou rohovou sedací soupravu můžete také umístit v malém obývacím pokoji, ale pak musíte zajistit, aby stěny byly udržovány v neutrálních tónech a celé uspořádání bylo designově klidnější. Je důležité, aby barva rohové sedací soupravy ladila se stylem přijatým v uspořádání obývacího pokoje. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články