• Průvodce

aktualizováno

Ideální stůl pro vaši domácí kancelář

Stále více osob trvale pracuje z domu nebo přijímá dodatečné práce mimo pracoviště. Je určitě vhodné připravit si doma vlastní pracovní koutek nebo pokud to vaše podmínky dovolí, vyčlenit pro domácí kancelář samostatnou místnost. Žádná kancelář se neobejde bez pracovního stolu, který je téměř velitelským centrem pro všechny činnosti, takže je důležité jej rozumně vybírat. Poradíme vám, jak si vybrat ideální stůl dodomácí kanceláře.

Idealne biurko do pracy w domu Alaska 


Parametry psacího stolu

Jak rozměry, tak vybavení konstrukce stolu jsou klíčové pro pohodlí a kvalitu jeho používání. Pohodlnou práci zajistí stůl s deskou 120 x 80 cm. Pak se na něj snadno vejde jakýkoli počítač, stejně jako dokumenty nebo rozložené poznámkové bloky. V ideálním případě by horní část pracovního stolu měla být o 3 cm vyšší než lokty uživatele. Standardní výška nábytku se však pohybuje od 72 do 75 cm.

Tvar pracovního stolu

Horní část stolu má nejčastěji obdélníkový tvar, který je nejen nejoptimálnější, ale také podporuje pohodlí při práci. Některé modely mají tvarovanou přední hranu s výřezem v pase, což usnadňuje přisunutí se ke stolu a lepší přístup k příslušenství umístěného na desce stolu. Kancelářskou židli lze díky takovému výřezu snadno zasunout k desce stolu. Toto řešení také pomáhá zaujmout správnou polohu těla při sezení. V malých interiérech dobře fungují rohové psací stoly, jelikož mají větší úložný prostor pod deskou stolu, ale nezabírají příliš mnoho místa.

Biurko do domowego biura Rogowe Narożne 


Dodatečné vlastnosti dokonalého psacího stolu

Aby byla práce u stolu pohodlná, je důležité věnovat pozornost volnému prostoru pro nohy pod deskou stolu. Volný prostor by měl být alespoň 60 cm hluboký a 70 cm široký, protože to je to, co je potřebné k získání pohodlné polohy nohou. Je dobré, když je stůl vybaven alespoň jednou, nejlépe několika zásuvkami, které usnadní segregaci a udrží naše dokumenty oddělené. Další výhodou během práce bude výsuvná police na klávesnici, díky které získáme více místa na stole. Pokud máte spoustu dokumentů a příslušenství potřebných pro práci, pak je dobré zvolit pracovní stůl s velkým počtem zásuvek, úložných přihrádek a skříněk.

Idealne biurko do domowego biura Kora 


Psací stůl je nejdůležitějším kusem nábytku v každé kanceláři nebo pracovním koutku, kde obvykle trávíme hodně času. Proto jej nekupujte ukvapeně, ale zvažte nejdůležitější funkce, které by pro vás měl perfektní stůl mít. Jelikož forma pracovního stolu je nesmírně důležitá z estetických i ergonomických důvodů. Především musí být psací stůl optimálně přizpůsoben potřebám uživatele a specifičnosti jím prováděné práce.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články