• Styly

aktualizováno

Ideální styl pro bytové prostory

Uspořádání bytu je nesmírně obtížný a náročný úkol, zejména když máme malou plochu. Dům má být našim útočištěm, kde si po náročném dni odpočineme a strávíme čas s blízkými v příjemných podmínkách. Není divu, že se snažíme vybírat nábytek a doplňky tak, aby byly nejen pohodlné, ale také estetické. Malé byty by měly být kvůli malému prostoru uspořádány v souladu s jedním daným stylem, který bude ve všech pokojích. Jaký styl designu tedy vybrat, aby byl pro Vás pohodlný?

 

Uspořádání bytu – jak si vybrat styl?

Při výběru stylu do malého bytu je třeba věnovat pozornost několika důležitým prvkům. Nejdůležitější je, aby vybraný styl nepřeplňoval malý bytový prostor, jelikož byste se v takovém uspořádání cítili po delší době vyčerpáni. V bytě by mělo být naše útočiště, místo, kam se po náročném dni vrátíme s potěšením. Proto musí být uspořádáno tak, aby vyhovovalo našemuvkusu a potřebám. Náš vkus a individuální preference by měly být kombinovány s potřebou vytvořit pohodlný, opticky prostorný byt, jelikož pouze v takovém se budeme cítit pohodlně. Malé interiéry vypadají nejlépe v jasných barevných kompozicích a pokud nemají příliš mnoho vzorů nebo dekorací. Funkční nábytek s jednoduchými tvary nebo pečlivě vybrané dekorace ve formě váz s květinami, jemných závěsů nebo ozdobných polštářů, budou velice vkusné..

 

Nejmódnější styly pro malé byty

Při výběru stylu do bytu musíte mít na paměti estetiku a pohodlí zároveň. Styl, který je po celá léta oblíbený, je skandinávský styl. Jedná se o styl, který se jednoduše hodí pro malé byty, protože se vyznačuje funkčním vybavením, jednoduchým a zároveň minimalistickým uspořádáním a jasnými barvami. Interiéry v tomto klimatu jsou útulné a zároveň elegantní. Důležité je, že skandinávský styl kombinuje klasiku a univerzálnost, to znamená, že je nadčasový. Také provensálský styl je ideálním řešením v malých bytech. Tomuto stylu dominuje bílá a šedá barva, která se taktéž ideálně hodí do malých prostorů. Vzhledem k důrazu na prostornost, bude i moderní styl dobrou volbou. Obývací stěny i sedací nábytek by měly mít rovné linie a hladkou strukturu dekorů.

 

Při uspořádání malého bytu nezapomeňte na triky, které opticky zvětší prostor:

  • zrcadla

  • světlé barvy

  •  jednoduchý nábytek

  • minimum dekorací

  • zelené rostliny

  • malé množství nábytku

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články