• Průvodce

aktualizováno

Jak NEzařizovat ložnici?

Ložnice je obvykle jednou z nejpříjemnějších místností v domě. Je to jako enkláva míru a místo, kde se můžeme snadno skrýt před shonem každodenního života. Ložnice je primárně využívána k relaxaci, proto je důležité ji zařídit tak, abyste si v ní užili neomezenou relaxaci a blažený spánek. Bohužel občas děláme nevědomky chyby, které mají negativní vliv na kvalitu našeho odpočinku. Ukážeme vám, jak NENÍ vhodné ložnici zařizovat.


Uspořádání ložnice a její podstata

Ložnice je intimní místnost. Po dlouhém dni mimo domov si chceme jen lehnout na pohodlnou postel a konečně si odpočinout. Při uspořádání interiéru ložnice bychom proto měli v první řadě pamatovat na pohodlí odpočinku. Zapomínáme však, že v této věci není důležitá jen funkční a pohodlná postel. Celá kompozice interiéru ovlivňuje naši pohodu, schopnost relaxovat a uklidnit se. Na kvalitu odpočinku v ložnici mají vliv barvy, podněty prostředí, zvuky, hygiena spánku a také vybavení pokoje. Zkontrolujte, zda se nedopouštíte chyb v uspořádání ložnice.

 Urządzenie sypialni meble Vista

Uspořádání ložnice a barvy

Psychologové před mnoha lety prokázali, že barvy, kterými se každý den obklopujeme, mají obrovský dopad na naši pohodu a schopnost soustředit se, a dokonce i na emoce, které prožíváme. Jaké barvy vybavení zvolíme a jak je kombinujeme, ovlivní kvalitu našeho odpočinku. Aby ložnice podporovala relaxaci, měla by být klidná a harmonická. Proto je dobré se vyhnout především výrazným intenzivním barvám. Také nedoporučujeme používat barvy, které evokují agresi jako např. oranžová nebo červená. Komplety do ložnice by měly být klidné a co nejjednotnější.

Urządzenie sypialni Beta 

Uspořádání ložnice a vizuální podněty

Často slýcháme o hyperaktivních dětech, které tráví příliš mnoho času v interiérech nasycených hrajícími a blikajícími hračkami, případně jsou ovlivněny televizí nebo příliš barevným prostředím. Zapomínáme však, že všechny tyto nevhodné prvky mají velký vliv i na dospělé. S ohledem na to se ujistěte, že vybavení ložnice je klidné a harmonické. Eliminujte zbytečné rušící prvky. Prvním krokem je zbavit se televize, která narušuje hygienu spánku a snižuje hodnotu pocitu odpočinku. V kontextu designu je dobré minimalizovat dekorační prvky. Naše mysl odpočívá, když nic nerozptyluje oko, takže čím více minimalistického uspořádání vytvoříme, tím lépe pro nás.

Urządzenie sypialni meblami Montana 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články