• Průvodce

aktualizováno

Jak odsvěžit uspořádání obývacího pokoje?

Začátek podzimu je čas, kdy chceme zahřát své aranžmá a změnit jeho charakter. Je také čas vyměnit oblečení za teplejší, povlečení nebo drobnosti zaměnit za podzimní. Změna sezóny proto obvykle nabádá k tomu, abychom přestavili nábytek v obývacím pokoji. Jak to udělat a co bychom mohli na podzim změnit?


Obývací pokoj – místo pro setkání a odpočinek

V obývacím pokoji trávíme spoustu času během každého dne. Právě zde přijímáme hosty nebo relaxujeme sledováním televize nebo podřimováním na gauči s knihou v ruce. Je to také místo pro rodinná setkání. Obývací pokoj by proto měl být uspořádán tak, aby poskytoval maximální pohodlí, ale zároveň se efektivně prezentoval. Při výběru nábytku do obývacího pokoje proto věnujte pozornost nejen jeho praktickým hodnotám, ale také tomu, aby bylo možné nábytek přeměnit v momentě, kdy se vám daná kompozice znudí. K tomuto účelu bude perfektní modulární nábytek nebomodulární obývací stěna,  jejichž uspořádání lze libovolně upravovat.

meble do salonu 

Jak uspořádat nábytek v obývacím pokoji?

Výhodou modulárního nábytku je především to, že jej lze snadno přizpůsobit potřebám interiérů s různými podmínkami, plochami a dispozicemi. Je však také důležité, že jakmile se nám dané uspořádání znudí, je snadné je změnit a tím změnit vzhled celého obývacího pokoje. Při přeskupování nábytku je třeba mít na paměti, že jednotlivé elementy by měly být uspořádány tak, aby bylo zajištěno jejich funkční využití a aby nebránily v pohybu po místnosti.

Komody nebo větší regály obvykle vypadají nejlépe, když jsou umístěny naproti sedací soupravy. Umístěním těchto velkých kusů nábytku do stejné linie, můžeme uspořádání opticky přeplnit. Dobrým řešením je uspořádat nábytek vyváženě s ohledem na jeho velikost. Pokud tedy máte ve svém obývacím pokoji velkou skříň, umístěte ji na zeď s dveřmi. Při vstupu do místnosti pak nebude skříň tak nápadná a místnost se bude zdát prostornější.

 

Drobné změny – velký efekt

Jakmile se rozhodnete, jakým způsobem změnit uspořádání svého obývacího pokoje, pokud jde o přeskupení nábytku, je čas myslet na doplňky. Jsou to ony, které do značné míry formují charakter interiéru a často stačí změnit barevné schéma a několik detailů, abychom si mohli užít úplně jiný obývací pokoj. Nejprve vyměňte sadu textilií. Nové záclony, dekorativní polštáře, přehozy nebo přikrývky a možná i koberec – způsobí, že interiér bude vypadat nový a svěží. Na podzim je také dobré vybavit interiér vonnými svíčkami, přikrývkami příjemnými na dotek, dekoracemi se sušenými listy, šiškami nebo kaštany. Pokud chcete udělat trochu více změn, zvažte výměnu konferenčního stolku nebo nákup pohodlného křesla.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články