• Průvodce

aktualizováno

Jak pečovat o čalouněný nábytek

Jak dbać o meble tapicerowane?

Čalouněný nábytek stojí v čele v nábytkovém designu už od několika sezon a bude ještě dlouho módní. Není tedy divu, že je populární, protože dodává interiérům útulnost a elegantní charakter, a navíc umožňují zábavu formami a kompozicemi. Trh nabízí výjimečně širokou nabídku čalouněného nábytku, který okouzluje nekonvenční estetikou a zajímavými barevnými sestaveními. Když se rozhodnete koupit čalouněný nábytek, musíte o něho vhodně pečovat, aby Vám sloužil dlouhá léta. Doporučujeme, jak pečovat o čalounění nábytku.

 

Současně čalounění se liší nejen barevnými varianty, vzory a dekory, ale také i materiály a jejich texturou. Nejdůležitější je, abychom vybírali látky zvláště odolné vůči oděru, a také odolné vůči poškrábání jako např. kolekce materiálů Magic Home.

Díky pravidelnému čištění čalounění pomocí zvláštních prostředků zvětšujeme jejich odolnost vůči zněčištění. Zvláštní pěny a prášky nanášíme na čalounění a necháváme na dobu určenou na obalu. Dále pomocí utěrky nebo vysávače jemně odstraňujeme bez intenzivního potírání. Zatímco když vybereme materiály Magic Home, stačí na povrch látky nanést trochu vody, čekat chvíli, a potom odstranit zbytek vlhkosti z povrchu k získání dokonale čistého čalounění nábytku.

Pokud nábytek má italský (velur nebo samet), můžeme ho čistit roztokem amoniaku (1 lžíce na půl litru zimné vody). Nečistěte takové materiály směrem proti vlasu, pouze ve směru, ve kterém se kladou vlákna. Před čištěním je třeba vždy zkontrolovat na ukrytým fragmentu čalounění, zda je daný prostředek bezpečný pro materiál.

 Kliknij i zobacz meble Raskal

Čemu bychom měli věnovat pozornost během čištění čalouněného nábytku:

  1. Nepoužívejte velké množství vody, protože v hlubších vrstvách nábytku může vzniknout plíseň.

  2. Nepoužívejte silné prostředky na odstraňování skvrn na oblečení, běliče nebo rozpouštědla, protože může dojit k odbarvení materiálu.

  3. Červené vino, kávu nebo inkoust odstraňte pomocí roztoku citronové kyseliny.

  4. Látkové čalounění znečištěné tužkou je třeba čistit pomocí glycerínu.

  5. Skvrny z jídla odstraňte hadříkem nebo houbičkou ponořenou v roztoku s jemného pracího prostředku nebo kvalitního prostředku na mytí nádoby.

  6. Pravidelné vysávání nábytku je základ.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články