• Průvodce

aktualizováno

Jak pečovat o kožený nábytek?

Kožené pohovky a další nábytek čalouněný tímto ušlechtilým materiálem se těší velké popularitě. Není se čemu divit, jelikož kožené čalounění je univerzální a nadčasové. Kromě toho je kožený nábytek vysoce kvalitní avkusný. Majitelé koženého nábytku si však musí pamatovat, že přírodní kůže vyžaduje speciální zacházení jak při čištění, tak při údržbě. Zjistěte, jak se starat o kožené pohovky.

Přírodní kůže a její požadavky

Nábytek z přírodní kůže, zejména pohovky a křesla, vypadají mimořádně působivě. Dávají aranžmá vkus bez ohledu na to, zda je uspořádání v klasickém nebo moderním stylu. Kožené pohovky se hodí téměř k jakémukoli stylu interiéru, a proto jsou vybírány osobami s různými designovými preferencemi. Nábytek potažený přírodní kůží je navíc spojen s luxusem a je synonymem vysoké kvality. Je však třeba připomenout, že vyžaduje náležitou péči, aby byl chráněn před poškozením. Díky náležité péči a systematické údržbě bude nábytek po mnoho let vypadat jako nový.

Skórzana kanapa Amber 

Denní péče

Kožené sedací soupravy se dobré pravidelně čistit, aby byl jejich vzhled atraktivní a zdraví. Nejlepší způsob, jak je pravidelně udržovat v čistotě, je jednoduše je vysávat. Výhodou nábytku potaženého přírodní kůží je, že do něj neproniká prach, takže jeho codenní údržba není náročná. Také je vhodné kožený nábytek jednou za čas umýt mýdlovou vodou. Pamatujte však, že přírodní kůže nemá ráda dlouhý kontakt s vlhkostí. Po umytí jeho povrchu jej proto dobře osušte suchým hadříkem. K čištění použijte měkkou houbu nebo hadřík z mikrovlákna, který dobře saje. Pokud je znečištění obtížnější odstranit, použijte místo hadříku nebo houbičky kartáček na zuby a profesionální čisticí prostředky na přírodní kůži.

skórzana kanapa Milano 

Údržba nábytku z přírodní kůže

Kožené sedací soupravy a jiný čalouněný nábytek potažený přírodní kůží by měl být jednou za čas konzervován (1x-2x do roka), což chrání povrch před praskáním a změnou barvy. Není dobré riskovat s výrobou domácích konzervačních směsí, ale naopak použijte osvědčené, vysoce kvalitní konzervační a čistící přípravky. Doporučujeme výrobek značky Bogart, který nejen chrání povrch kůže před změnou barvy nebo praskáním, ale také osvěžuje její přirozený vzhled a při dotyku vytváří nepostřehnutelnou ochrannou vrstvu.

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články