• Průvodce

aktualizováno

Jak pečovat o lakované přední části nábytku?

Jak dbać o lakierowane fronty meblowe?

Výběr druhů předních částí nábytku je nyní velice široký. Trh nabízí bohatou nabídku zahrnující různé estetické projekty a o různé kvalitě, přizpůsobené téměř ke každému vkusu, a také k finančním zdrojům. Aktuálně zvláštně populární je nábytek s lakovanými předními částmi, protože se ideálně hodí do moderních interiérů. Jestli do svého interiéru vyberete nábytek s lakovanými předními částmi, musíte vědět jakým způsobem o něho pečovat, aby dlouhá léta vypadal elegantně.

 

Hladká a průzračná tabule lakovaných předních částí vyžaduje zvláštní údržbu a péči během používání, protože vzniklá znečištění nebo poškrábání je vidět výrazněji než na jiných druzích předních částí. Ačkoliv stojí za to je vybrat vzhledem k výjimečně atraktivnímu vzhledu nábytku s takovými předními částmi. Lakované přední části z desky MDF vznikají v důsledku lisování dřevěných vláken spojených s vytvrzenými organickými sloučeninami. Dále jsou této desky pokrývané zvláštním krycím lakem ve vybrané barvě.

 

V souvislosti se způsobem výroby lakovaných předních částí doporučujeme, abyste nezačínali jejich péči ihned po zakončení montáže. Nejlépe až po dvou týdnech používání nábytku. Dobře je začít údržbu jejich povrchu pomocí malého množství vosku na auto. Toto je prověřený způsob doporučený uživateli lakovaného nábytku. Tato metoda je ideální v případě předních částí s vysokým leskem. Po vyschnutí vosku stačí povrch přední části důkladně naleštit.

Jiným způsobem bude použití prostředku na čištění dřeva s včelím voskem, což dává také krásný a kvalitní efekt. Po provedení těchto činností stačí čas od času protírat jemnou utěrkou s mikrovlákna nebo bavlny. Nepoužívejte houbičky nebo utěrky o drápavé struktuře, protože v průběhu času mohou stvořit na povrchu předních částí drobná poškrábání.

 

Pravidelná údržba a ošetřování lakovaných předních částí jim nejen zajistí estetický vzhled každého dne, ale také bude sloužit krásným designem dlouhá léta.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články