• Průvodce

aktualizováno

Jak pečovat o nábytek z ekologické kůže?

Jak pielęgnować meble z eko-skóry?

Nábytek potažený ekologickou kůží je velice populární, protože tento materiál je zárukou vkusné, nadčasové estetiky a jednoduchého udržení v čistotě. Navíc ekologická kůže jak vzhledem ke svým vlastnostem, tak i vzhledem připomíná přírodní kůži, a je zároveň mnohem levnější.

 

Nábytek v ekologické kůži vypadá elegantně, proto také ho vybíráme a tvoříme kompozice obývacích pokojů, ložnic a kanceláří. Vzhledem k tomu, že během každodenního používání nábytek je vystavený zničením, je třeba mu zajistit vhodnou ochranu, díky čemu nám bude sloužit krásnou estetikou dlouhá léta. V souvislosti se složením umělé kůže je třeba ji udržovat jiným způsobem než přírodní. Proto také jsme připravili několik užitečných rad, které Vám pomohou udržet nábytek z ekologické kůže v ideálním stavu po dlouhá léta.

 

Jak udržovat?

Aby povrch nábytku z ekologické kůže byl dlouhá léta krásný, musíme pamatovat na systematické odstraňování veškerých znečištění, protože po delší době mohou způsobit odbarvení kůže nebo znemožnit jejich odstranění. Zajímavé je, že nejjednodušším, levným a velice efektivním způsobem údržby je protírání materiálů vodou s mýdlem. Do menší nádoby stačí nalít teplou vodu a přidat trochu přírodního mýdla nebo dobré kvality prostředku na mytí nádobí. Celek promíchat a nanést na měkkou houbičku nebo hadřík, dále jemně potírat materiál pro odstranění znečištění. V případě velmi těžké skvrny, stačí nalít na špinavé místo trochu prostředku na mytí nádobí/mýdla a jemně otřít drsnou částí houbičky. Po zakončení utřít nábytek suchým hadříkem nebo papírovým ručníkem. K čištění ekologické kůže nepoužívejte tvrdé kartáčky nebo houbičky a drsné hadříky.

 

Vyhýbejte se silných chemických prostředků!

Pamatujte, že čím kvalitnější kůže, tím bude odolnější vůči chemickým prostředkům nebo oděru. Dobře je nejprve zkusit odstranit znečištění jemnějším způsobem, a teprve potom sáhnout po detergenty. Nevoskujte umělé kůže, protože toto může vést k tuhosti, a dokonce i prasknutí materiálů. Důležitá je především systematičnost pokud jde o péči o materiál na nábytku.

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články