• Koupelna
  • Místnosti
  • Průvodce
  • Trendy

aktualizováno

Jak se změní trendy v uspořádání koupelny v roce 2022?

V posledních letech se design koupelen výrazně změnil. Je to způsobeno odlišným přístupem k užívání této místnosti. V první řadě nechceme, aby koupelna byla svým designem syrová a výhradně funkční. Abychom ji dodali pohodlnější výraz, saháme po řešeních z obývacích pokojů nebo ložnic. Trendy v zařizování koupelen v roce 2022 přinášejí v tomto ohledu další novinky. Budeme usilovat o prostory, kde je pobyt potěšením. Podívejte se, co navrhli noví designéři!

Nejnovější trendy v koupelnách – co stojí za to o nich vědět?

Donedávna nebyla koupelnovému zařízení věnována taková pozornost jako jiným místnostem, kde každý den trávíme mnohem více času. Ke koupelně jsme přistupovali typicky utilitárním způsobem. V současnosti se to výrazně mění, což potvrzují i trendy v zařizování koupelen v roce 2022 a návrhy designérů. Nejprve se odkloníme od vizuálního zvýraznění funkčního charakteru této místnosti. Zaměříme se však na vytvoření komfortních podmínek i z hlediska relaxace a vytvoření příjemné atmosféry. Kromě toho jsou důležité i uspořádání v ekologickém duchu, silně inspirované přírodou, ale také maximálně luxusní a elegantní.

 

Zjistěte, jaké jsou nejdůležitější trendy v designu koupelen v roce 2022

Černé koupelnové armatury

Černá barva byla vždy barvou považovaná za nadčasovou a výjimečně vkusnou. Není divu, že dokonale zapadá do trendů v zařizování koupelen v roce 2022. V podobě se zatím objevily černé, matné doplňky, dekorace nábytek do kuchyní, obývacích pokojů, kanceláří. Letos se však objeví i v módních koupelnách. Černé baterie budou v tomto ohledu nejpopulárnější. Vypadají stylově, moderně a tvoří dekorativní prvek na pozadí jakéhokoli uspořádání v jakémkoli stylu. Černé baterie vypadají obzvláště dobře v koupelnách zařízených v šedé a bílé barvě, stejně jako v industriálním, moderním nebo skandinávském stylu.

Volně stojící vany

Volně stojící vana dokonale zapadá do trendů v zařizování koupelen roku 2022 jako symbol pohodlí a nevšední elegance. Díky své formě je narušen funkční výraz koupelny a je ona přeměněná na domácí lázeňskou sféru. Není tedy divu, že je stále častější volbou i v relativně malých koupelnách. Tehdy je umístěná ke stěně, a ne v centrální části místnosti. Módní jsou jak moderní formy, tak vany v retro stylu, které mívají ozdobné modelované nohy s ornamenty. Volně stojící vana je natolik efektní, že se stane klíčovým prvkem koupelnového zařízení.

 

Zrcadla oválného tvaru

Zrcadlo je nedílnou součástí vybavení každé koupelny. Dosud dominovala obdélníková a kulatá zrcadla, která se hodí k různým stylům uspořádání v závislosti na dekorativnosti. Teď se však trendy v zařizování koupelen v roce 2022 zaměřují na oválná zrcadla. Nejoblíbenější budou především štíhlá a vysoká zrcadla, díky nimž bude místnost působit prostorněji. Zatímco oválný tvar zrcadla přidává místnosti moderní a stylový výraz.

Mramorové úpravy

Mramor a jeho napodobeniny se po letech nepřítomnosti v trendech interiérového designu vrátily s velkým impulsem. V té době se používaly především v uspořádání místností aranžovaných v klasickém stylu. V současné době se to však mění, protože mramor se v souladu s trendy v zařizování koupelen v roce 2022 uplatní především v moderních a minimalistických úpravách. Použití mramorových obkladů je receptem na elegantní interiér s nádechem luxusu. Zvláště dobře bude vypadat ve společnosti zlatých a černých doplňků.

 

Trendy v zařizování koupelen v roce 2022 a moderní technologie

Moderní technologie a inovativní řešení se stávají nedílnou součástí moderních zařízení. Jejich hlavním cílem je maximální zvýšení hygieny při používání individuálního vybavení interiéru a také zlepšení výkonu jednotlivých činností. Bezdotykové koupelnové armatury budou módním řešením moderních koupelen. Baterie a toalety vybavené pohybovými čidly nebo samočistícími systémy udělají z koupelny výjimečně hygienické místo a pohodlnější při každodenním používání.

Silný vztah k přírodě

Alternativou k elegantnímu uspořádání ve kterým dominuje minimalismus, zlato a mramor, jsou koupelny, jejichž vybavení silně odkazuje k přírodě. V takových koupelnách se uplatní materiály, které jsou přírodě blízké, jako je dřevo, bambus a kámen. Móda pro ekologické styly se bude neustále vyvíjet. Zelené rostliny vytvářející atmosféru blízkou přírodě se v takových koupelnách stanou neodmyslitelnou ozdobou. Měli byste však vybírat takové, které jsou vhodné do koupelnových podmínek.

Módní koupelnový nábytek 2022

Trendy v designu koupelen v roce 2022 naznačují, že dominovat budou matné povrchy a jednoduchost. Modularita, matné a tlumené barvy – tak by se dal stručně popsat charakter módních nábytkových sestav pro nadcházející sezóny. Objeví se v moderních uspořádáních skříně s minimalistickými čely, které budou doplněné o ozdobnější než dříve kliky. Dominantními barvami zůstanou neutrální barvy – šedá a bílá, ale nejen to. Módní budou také chladné odstíny modré a tmavě modré, matná antracitová a tlumená hnědá.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Jiřina Zapletalová

Související články