• Ložnice
  • Místnosti
  • Průvodce
  • Trendy

aktualizováno

Jak se změní trendy v uspořádání ložnice v roce 2022?

Ložnice je jedinečná místnost v každé domácnosti. Právě zde si můžeme odpočinout, zregenerovat se a načerpat energii na další výzvy, které nový den přinese. Vzhledem k roli, kterou tento interiér hraje, stojí za to k němu přistupovat obzvláště opatrně. Aby uspořádání vypadalo moderně a módně, je dobré se kromě péče o pohodlí a uklidňující atmosféru také seznámit s aktuálními trendy interiérového designu. Co se změní z hlediska zařizování ložnice v nadcházejícím roce? Jaké trendy v uspořádání ložnice v roce 2022 zdůrazňují interiéroví designéři a dekoratéři? Pojďme to zjistit!

Trendy v uspořádání ložnice v roce 2022 – personalizace interiéru

V roce 2022 se zaměříme na jedinečnost a personalizaci v interiérovém designu. Ale co to vlastně znamená? Tedy,většinou se při zařizování našich bytových prostor řídíme především aktuální módou a prognózami v oblasti interiérových trendů. Pak se snadno stane, že uspořádání bude příliš katalogové a univerzální. V současné době je však kladen důraz na to, aby interiéry získaly charakter a odrážely individuální preference členů domácnosti. Pojďme si tedy rozebrat, co nám v ložnici dělá lépe, co nás uklidňuje a navozuje dobrou náladu. Jednotlivé prvky pak použijte k vytvoření útulného uspořádání. Mohou to být originální umělecká díla, dětské kresby ve vkusných rámech, rodinné fotografie nebo jedinečné suvenýry.

Trendy v uspořádání ložnice v roce 2022 – vytvořte oázu klidu

V nadcházejícím roce budeme klást velký důraz na funkčnost jednotlivých místností s optimálním výběrem jejich vybavení a dekorativnosti. Ložnice je interiér, kde se máme uklidnit, relaxovat a pohodlně odpočívat. A právě s použitím vhodného nábytku a doplňků je třeba zdůraznit její roli. Únava z přemíry povinností, každodenní honička za pochůzkami a stres – v dobře zařízené ložnici přestanou záležet. Když jste v této místnosti, musíte mít pocit, že je to Vaše oáza klidu a nejintimnější místo v domě. A na to se zaměřují trendy v zařizování ložnice v roce 2022. Ložnice by měla vytvářet pocit bezpečí, neuvěřitelné pohodlí a podporovat relaxaci. Pohodlný nábytek a uklidňující barvy Vám poskytnou atmosféru nezbytnou pro efektivní spánek a pohodlný odpočinek.

 

Módní ložnice 2022 – pohodlí nade vše!

Kromě módního nábytku a doplňků je v současných trendech kladen klíčový důraz na otázku získání maximálního pohodlí v interiéru ložnice. Při zařizování ložnice se zaměřte na výběr prvků vybavení, barevné kompozice a doplňků tak, aby podporovaly relaxaci a uklidňovaly smysly. Chcete-li to provést, vyberte barvy, které mají uklidňující účinek na nervový systém. Jemné pastely a tlumené zemité tóny jsou pro tento účel jako stvořené. Pro zvýšení komfortu odpočinku volte velkou postel s vysoce kvalitní matrací na míru Vašim rozměrům a individuálním preferencím. Na pohodlí bude mít vliv výběr vhodného povlečení. Ideálně by mělo být z kvalitní prodyšné bavlny bez umělých složek.

Trendy v zařizování ložnice v roce 2022 to také barvy! Jaké odstíny budou v nadcházejícím roce nejmódnější? Zaměřujeme se na blízkost přírody a oceňujeme krásu přírody. Budou tedy vládnout barvy rostlin, vody a země.

Ložnice 2022 a nejmódnější styly interiéru

V roce 2022 jsou módní ložnice silně spojeny s eklekticismem. Nejvíce však využívají směs skandinávského a japonského stylu a také inspirace retro a industriálním stylem. Mnoho stylů interiéru se v příštích sezónách vrátí, ale tři z nich budou obzvláště zajímavé.

  • Japandi – styl inspirovaný Japonskem a Skandinávií. Dokonale se hodí do interiérů ložnic, protože se vyznačuje klidnými barevnými kompozicemi, minimalismem z hlediska dekorativnosti a množství interiérových prvků a také zdůrazněním důležitosti pohodlí. Dobře se zde uplatní dřevěný nábytek a pastelové nebo neutrální barvy, které uklidňují smysly. Textilie do ložnice by měly být ze lnu nebo bavlny a drobné ozdoby ze dřeva, kamene nebo vkusné keramiky. Zatímco nábytková čela jsou povrchově upravena v matné barvě.
  • Retro – v nadcházejícím roce budou mimořádně módní odkazy na design minulých desetiletí. Dřevěný a stylizovaný nábytek (např. kredence nebo konzoly) se můžou stát jakýmsi průlomem minimalismu a klidným vizuálním základem v ložnici. Retro, vintage a art deco prvky však mají uspořádaní dotvářet a učinit je jedinečnějším, ale nemají převažovat nad celým uspořádáním. Velurové čalounění ložnicového nábytku a hluboké odstíny zelené, modré, fialové a růžové barvy Vám pomohou vytvořit výjimečně atmosférickou ložnici.

  • Útulný minimalismus – trendy v uspořádání ložnice v roce 2022 se zaměřují na eklekticismus. Jednou z forem interpretace tohoto trendu jsou ložnice zařízené v duchu minimalismu v kombinaci s útulnými akcenty. Moderní ložnice zařízená v duchu minimalismu nemusí být přísná. V první řadě využijte paletu neutrálních, ale teplých odstínů, které využijete na potahové a nábytkové materiály, stejně jako výběr barev stěn a textilií. Zařízení může být jednoduché ve formě a ekonomické, pokud jde o dekorace, ale správné odstíny a textilie učiní ložnici teplejší a útulnější.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Jiřina Zapletalová

Související články