• Průvodce

aktualizováno

Jak si vybrat ideální křeslo?

Křeslo je obvykle oblíbeným kusem nábytku v obývacím pokoji. Milujeme ho pro chvíle relaxace a neomezené pohodlí, které nám poskytuje. Kromě toho se může dobře a odpovědně vybrané křeslo stát hlavním elementem usořádání interiéru. Pokud chcete model, který vás potěší estetikou a současně zajistí maximální pohodlí při používání – poradíme vám, na co se před koupí zaměřit. Vybrali jsme několik ideálních modelů z hlediska komfortu a estetiky ve třech různých stylech.

 

Pohodlí křesla je ovlivněné několika důležitými prvky:

  • potahovou látkou a výplní

  • profilem konstrukce sedadla a opěradla

  • příslušenstvím, např. loketní opěrky, podnožka nebo nastavení úrovně opěradla

Zaměřit se na materiál, ze kterého je křeslo vyrobeno, je nesmírně důležité nejen z hlediska vzhledu konstrukce, ale také kvůli kvalitě a pohodlí při používání. Výběrem čalounění, které se snadno čistí (např. tkaniny Magic Home), ušetříte spoustu starostí s údržbou čalouněného křesla. Důležité je také ujistit se, že žádný z materiálů, ze kterého je křeslo vyrobeno, nezpůsobuje alergie nikomu z členů domácnosti. Kromě toho je dobré zvolit nábytek s vysoce kvalitní výplní a vestavěnými vlnitými pružinami, které nejen poskytnou komfort při užívání, ale také umožní zdravý odpočinek. Díky tomuto vyplnění je křeslo pružnější a tím také pohodlnější.

 

Každý uživatel má jiné preference, pokud jde o stupeň tvrdosti povrchu sedadla a opěradla. Proto si vyberte křeslo, které primárně poskytuje úlevu páteři. Je také dobré vybrat si ke křeslu vhodnou podnožku, díky které se bude možné během odpočinku pohodlně natáhnout a třeba si i zdřímnout. Je třeba věnovat pozornost tomu, zda má konkrétní model správně tvarované opěradlo. Konstrukce křesla musí umožňovat volný pohyb paží. Křeslo by také mělo splňovat naše estetické požadavky, odpovídat uspořádání obývacího pokoje jak barevně, tak z hlediska čalounické textury. Pokud dáváte přednost eklektickému stylu, můžete si vybrat stylové křeslo nebo židli, která se bude lišit od celkového stylu uspořádání. Potom bude nábytek stylovým kontrapunktem a strhne na sebe pozornost nejednoho hosta.

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články