• Průvodce

aktualizováno

Jak si vybrat pohodlné křeslo do obývacího pokoje?

Křeslo je součástí téměř každého obývacího pokoje. Může být jako dopplňkem uspořádání nebo být kontrapunktem a zvýšit pozornost svým designem. Především jde však o nábytek, který je spojen s příjemným odpočinkem, útulností a relaxací. Aby však poskytoval maximální pohodlí, vyplatí se věnovat pozornost nejen vzhledu, ale také parametrům ovlivňujícím, zda bude křeslo pohodlné. Na co se zaměřit při výběru pohodlného křesla?

 

Rozměr křesla

Rozměry křesla by měly být brány v úvahu jak z hlediska přizpůsobení vnitřním podmínkám a dostupnému prostoru, tak i  výšce a hmotnosti uživatele nábytku. Ve velkých obývacích pokojích si můžete dovolit umístit i několik křesel tak, aby každý člen domácnosti měl model přizpůsobený vlastním preferencím. Případně zvolit relaxační křeslo (jako je například křeslo Amber s funkcí Relax) tyto vyžadují o něco více místa než klasické modely, proto, aby bylo možné opěradlo a sedadlo libovolně rozložit. Bohužel však občas velikost nebo design interiéru neumožňuje zvolit takovéto řešení a proto je třeba při výběru křesla dělat kompromisy. Stojí však za to vybrat si křeslo s dostatečně vysokým opěradlem, aby bylo možné volně opřít celá záda. Dalším plusem je opěrka hlavy. Výška sedadla by měla být nastavena tak, aby se kolena sedící osoby ohýbala v pravém úhlu.

 

Profilování

Metoda profilování opěradla a sedadla je rozhodující pro pohodlí při používání křesla. Někteří upřednostňují jednoduché povrchy s určitým stupněm tvrdosti vložky, zatímco jiní sní o zapadnutí do měkkého křesla. Společným očekáváním každého je pohodlné křeslo, které zajistí správné ergonomické držení těla. Dobře tvarované křeslo poskytuje úlevu páteři během odpočinku a zajistí tak plnou relaxaci. Můžete si také vybrat křeslo s dodatečnou výplní, která se přizpůsobí křivkám těla. 

 


Další parametry ovlivňující pohodlné užívání křesla:

  • snadno rozložitelné

  • stupeň měkkosti čalounění

  • prodyšné čalounění

  • výplň z vysoce kvalitní pěny (vysoce flexibilní a / nebo polyuretan)

  • vybavené vlnitými pružinami zajišťujícími dostatečnou flexibilitu nábytku

  • dřevěný rám konstrukce

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články