• Průvodce

aktualizováno

Jak snadno oživit obývací pokoj?

Nábytek, barvy stěn a uspořádání jsou obvykle vybírány tak, aby byly užívány po několik let, jelikož změny jsou obvykle velmi časově náročné nebo drahé. Často však po necelém roce bojujeme s touhou provést změny v interiéru a dát mu nový výraz. Co dělat, když vás nudí současné uspořádání obývacího pokoje? Nejlepším řešením je samozřejmě změna celého konceptu. Taková možnost však není pokaždé k dispozici. Jaké je tedy další řešení? Stačí si vybrat nové, zajímavé designové doplňky, které nejen změní obývací pokoj, ale také jej učiní modernějším.

 

Síla čalouněného křesla

Skvělý nápad, jak doplnit a obnovit uspořádání obývacího pokoje, je vybrat si pohodlné křeslo. Pokud bude udrženo stejné čalounění jako na pohovce, získáme zajímavý doplněk k designu interiéru a navíc ho učiníme útulnějším a funkčnějším. Zvolíme-li však křeslo v kontrastní barvě, můžeme z něj učinit módní doplněk interiéru. Křeslo bude v obývacím pokoji esteticky dominovat a propůjčí mu sofistikovaný a originální charakter. Bez ohledu na to, zda se rozhodnete pro nové křeslo nebo prostě změníte čalounění starého – Váš obývací pokoj jistě získá novou tvář.

 

Sofistikované detaily

K osvěžení vzhledu interiéru není potřeba mnoho. Jedním ze způsobů je výběr nových doplňků. Skvělým příkladem jsou nové dekorativní polštáře na pohovku, nové květiny, přehozy nebo taburety. Uspořádání a styl tvoří z velké části dekorace a jemné nuance v interiérech. Stačí se vypořádat s nahrazením starého a transformace bude nejen efektivní, ale také nízkorozpočtová. Můžete vybrat nové přehozy, polštáře či taburety v kontrastní, pestré barvě nebo s výrazným vzorem. Taburet je velmi užitečný kus nábytku, jelikož má kromě dekorativní funkce mnoho dalších výhod. Je to pohodlné místo k sezení, které jistě využijete během návštěv hostů. Může také působit jako opěrka nohou nebo praktický stůl. Pokud taburet zrovna nepotřebujete, zasunete jej pod stůl a získáte tak více prostoru v místnosti. 

 

Hrajte si se stylem

Obvykle se připoutáme ke konkrétnímu stylu a držíme se jej do nejmenších detailů. A právě kombinací různých doplňků a nábytku můžete dosáhnout působivých uspořádání a svobodně ovlivnit, jak bude váš obývací pokoj nakonec vypadat. Pokud máte rádi klidné a tlumené interiéry, ujistěte se, že prvky jsou v podobných odstínech, ale nezapomeňte dát interiéru individuální výraz.

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články