• Průvodce

aktualizováno

Jak uspořádat malý prostor

Jak zaaranżować małą przestrzeń

Stvoření krásné a zároveň funkční kompozice malého interiéru je velkou výzvou a problémem, který musíme vyřešit. Doporučujeme, jak uspořádat módní a zároveň praktický prostor, aby každodenní činnosti byly příjemné. Níže uvádíme několik triků, díky kterým malá místnost bude vypadat jako větší.

 

I přesto, že malé interiéry nejsou jednoduché, pokud jde o uspořádání, však mohou být funkční a prostorné. Pokud známe několik způsob jak opticky zvětšit interiér a využití praktických řešení pokud jde o skladování, můžeme získat nejen efektní vzhled místnosti, ale také i opticky větší prostor.

 

Jasné barvy
Zdálo by se, že jen výběr vhodného nábytku má význam pro šetření místa v malých interiérech. To ale rozhodně není pravda, protože optické zvětšování prostoru je třeba začít výběrem vhodných základních barev. Nejlepším řešením pro malé interiéry je výběr jasných barevných kompozicí, protože nezabírají hodně místa, a je rozzáří a tím vizuálně zvětší. Když si vyberete jasné pastely, bílou barvu nebo jemné odstíny šedé barvy na stěny, stvoříte ideální pozadí pro nutný nábytek a dekorace. Také během vybírání nábytku do malých interiérů pamatujte na ten, který je v jasných barevných odstínech a nemá příliš hodně dekorů.

 

Minimalismus je základ

Minimalismus v designu je nejen efektní, ale také ideální do menších interiérů. Ne nadarmo se říká, že „méně znamená více“. V malých interiérech je důležitý každý centimetr, proto základní chybou je umístění zbytečného nábytku a dekorací. To znamená, že dobře je se vzdát těžkých závěsů, masivních křesel, nebo zbytečné dekorativnosti, protože mohou opticky zmenšit pokoj.

 

Víceúčelový nábytek

Věčným problémem malých interiérů je nedostatek úložného místa na věci každodenního používání. Řešením je víceúčelový nábytek, to je takový, který kromě plnění své základní role je vybavený dodatečnými úkryty, zásuvkami, a dokonce i skříní, psacím stolem, nebo také i regálem. Níže uvádíme příklady takových projektů.

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články