• Průvodce

aktualizováno

Jak vizuálně zvětšit garsonku?

Jak vizuálně zvětšit garsonku? Co je malý, to je milý, ale v případě malého bytu je potřeba jej udělat prostornější. Při zařizování garsonky čelíme značné výzvě, jelikož na relativně malém prostoru musíme najít místo pro několik zón. Pomocí jednoduchých návrhářských řešení můžete vytvořit i z extrémně malého interiéru větší, než ve skutečnosti je.

Meblościanka Pure sposobem jak optycznie powiększych kawalerkę 

V garsonce obvykle kombinujeme ložnici, obývací pokoj, jídelnu a kuchyňský kout v jedné poměrně malé místnosti. Někdy zde musí být také místo pro kancelářský koutek a místo pro děti na hraní. I z garsonky můžeme vytvořit nejen praktický a pohodlný interiér, ale také esteticky vyhlížející byt. Nejdůležitější je pečlivě promyslet a pečlivě naplánovat každý metr čtvereční, abyste jej co nejlépe využili výběrem správného nábytku. Takový projekt vyžaduje kreativitu a znalost prostorových triků, díky nimž bude interiér vypadat větší a organizovanější. Základním pravidlem je rozdělit celkový prostor na jednotlivé zóny, které by měly mít společný styl, aby kontrasty nepřekročily a nepoškodily optické uspořádání interiéru.

Jak vizuálně zvětšit studiový byt?

SOUDRŽNOST

Zacházejte s celým prostorem jako s jedním interiérem, který má být soudržný bez ohledu na to, jaké činnosti budou v jeho jednotlivých zónách prováděny. Chcete-li, aby malý byt vypadal opticky větší, vyberte nábytek ve stejném stylu a barevné kompozici. Jak kuchyňský komplet, tak i sedací souprava a kancelářský nábytek by měly být udržovány ve stejném stylu a nejlépe ve stejných barvách. Mnoho výrobců nábytku nabízí kolekce nábytku určené pro různé zóny v interiéru.

Powiększyć kawalerkę z meblami Selene 

BARVA

Aby bylo možné vizuálně zvětšit prostor garsonky, je dobré použít světlé barevné kompozice. Stěny stačí namalovat v bílých odstínech, případně světle šedých nebo krémových pastelových barvách, aby byl získán efekt většího prostoru. Ideální jsou zejména neutrální barvy, které mohou také poskytnout dobré pozadí pro silnější barevné efekty a kontrasty v podobě dekorací. Nábytek by měl být také udržován ve světlých a přírodních barvách. V malých bytech vypadá velice pěkně nábytek ze světlého dřeva nebo potažený přírodní dýhou. Chcete-li však docílit výraznějšího akcentu, zvolte sedací soupravu potaženou čalouněním v barevných odstínech, např. tyrkysové nebo hořčičné, dobře také působí tmavé odstíny grafitový případně může být i černý.

Optycznie powiększyć kawalerkę z meblami Blanco 

JINÉ TRIKY

  • pověsit velké zrcadlo nebo vytvořit koláž z několika menších zrcadel

  • světlé barvy a jemné kontrasty

  • minimalistický využití prostoru

  • neužívat zbytečné dekorace

  • zvolit geometrické tvary nábytku

  • rozdělit prostor na užitkové zóny podle činností v nich prováděných

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články