• Průvodce

aktualizováno

Jak vizuálně zvětšit malou předsíň?

Předsíň je interiérem, který je návštěvníkům vystaven na první pohled. Na mysl přijde slavné rčení, které říká, že nejdůležitější je první dojem. Je dobré zajistit, aby předsíň byla esteticky vytříbená, protože je to první místnost, do které naši hosté vstupují. Lze jej považovat odraz vkusu a charakteru celého domu. Ale jak zařídit předsíň, která je malá?


Je malá předsíň velkou výzvou?


Malé pokoje jsou obtížnější pro funkční a estetické uspořádání. Každé zavedené vybavení by mělo být pečlivě promyšlené a optimálně vybrané. Je snadné malý interiér přeplácat a vytvořit vizuálně chaotické uspořádání. Malá předsíň proto může být z hlediska zařízení výzvou. Pokud však budete znát několik základních triků, můžete dosáhnout efektu optického zvětšení prostoru.

meble do małego przedpokoju 


Nábytek do malé předsíně


Malá předsíň vyžaduje odpovídající přístup při vybavování. Aby nedošlo k přeplnění malého prostoru, je dobré vybrat pouze ten nábytek, který bude nezbytně nutný. Nejlepším způsobem je vybrat si sadu předsíňového nábytku. Nábytek z jedné kolekce bude vzájemně ladit a vytvoří vizuálně příjemný celek. Malé předsíně jsou relativně těsné, takže zajímavou formou vybavení by byla sada nábytku skládající se z věšáků, botníku, skříně v jednom bloku. Taková sada je kompaktní a nezabírá mnoho místa.


Dalším typem nábytku, který jevhodný pro malé předsíně je závěsný nábytek. Tento nezabírá žádny prostor na podlaze. Díky tomu je design předsíně odlehčený a uspořádání získává vizuální jemnost. Abyste tento efekt ještě více zdůraznili, je nejlepší zvolit bílý nábytek s povrchem ve vysokém lesku. Díky světlým barvám a lesku je interiér opticky prostornější a zařízení jej nepřeplní.

mały przedpokój z meblami 


Triky na design interiéru malé předsíně


Malé interiéry vyžadují zvláštní pozornost. I když mohou představovat značnou výzvu pro uspořádání, můžete pomocí několika osvědčených metod dosáhnout optického zvětšení prostoru a získat originální interiér. Malá předsíň by měla být uspořádána ve světlé barevné kompozici založené na neutrálních barvách. Pravidlo je jednoduché – světlé barvy zvětšují, tmavé barvy zmenšují. Interiéru můžete také poskytnout efekt prostornosti pomocí optimálně zvoleného osvětlení. V předsíni je dobré kromě stropního světla také použít LED pásky nebo bodové světelné zdroje, které budou konkrétně nasměrovány. Nábytek jako věšáky, botníky nebo jiný předsíňový nábytek by měly harmonizovat s přijatým stylem interiéru.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články