• Průvodce

aktualizováno

Jak vizuálně zvětšit obývací pokoj?

Malý obývací pokoj může být výzvou pro uspořádání. Každý člen domácnosti očekává, že poskytne nejen pohodlí při relaxaci nebo přijímání hostů, ale také potěší svou prostorností a efektivitou. Naštěstí, pokod znáte několik interiérových triků, můžete tohoto efektu dosáhnout bez větších problémů. Zkontrolujte, jak vizuálně zvětšit váš obývací pokoj.

Minimalismus – klíčový trik

Pokud je obývací pokoj malý, je dobré se zaměřit na minimalistický přístup, a to jak z hlediska počtu prvků zařízení, tak z hlediska jejich stylu. Je velmi snadné zaplnit malou místnost zbytečným nábytkem a zahltit ji přebytkem drobností a barev. Každé zařízení by mělo být pečlivě vybráno, aby nedošlo k chaosu a vizuálnímu nepořádku. Vyberte si tedy nábytek, který skutečně použijete a který je nezbytný. Na druhou stranu, dekorace by měly být vybírány s mírou, ne nadarmo se říká „méně je více“. Celé uspořádání by mělo být především konzistentní a všechny prvky by měli navzájem harmonizovat, aby vytvořili příjemný styl v obývacím pokoji.

salon z meblami kashmir 

Světlé barvy do malého obývacího pokoje

Pomocí barev můžeme vytvořit konečný charakter interiéru a jeho styl. Použité barevné složení má také rozhodující vliv na to, zda bude interiér působit vizuálně prostorněji, nebo spíše naopak. Kvůli tmavých tónům bude malý obývací pokoj vypadat ještě menší, než ve skutečnosti je. Proto je důležité se zaměřit na světlé odstíny, které mají sílu působit dojmem prostornosti. Tmavé barvy však lze použít jako kontrapunkt v dekoracích a detailech aranžmá. Pozadí by však mělo být světlé a harmonické. Dobrou volbou je namalovat stěny světlým odstínem a zvolit komplet nábytku do obývacího pokoje ve světlých, neutrálních nebo pastelových barvách.

meble do salonu alice 

Nábytek do malého obývacího pokoje

Při výběru nábytku do malého obývacího pokoje byste měli věnovat pozornost jejich barvám i designu. Nejprve by všechny prvky nábytku měly pocházet z jedné kolekce, která v interiéru vyvolá dojem soudržnosti, což je velmi žádoucí, když se snažíte získat dojem prostornosti. Velký nábytek by měl být udržován ve světlých, jednotných barvách. sedací nábytek je dobré vybrat s jednotným čalouněním bez vzorů nebo dekorativních prvků. Nejlépe bude fungovat rohová sedací souprava nebo pohovka v neutrální barvě. Chcete-li rozbít monotónnost uspořádání, můžete zavést jeden prvek, který bude interiér zdobit. Může to být například vzorované křeslo nebo taburet v sofistikovaném tvaru. Forma veškerého nábytku by měla být geometrická a co nejjednodušší, aby byl zachován styl minimalismu.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články