• Styly

aktualizováno

Jak vybavit malý obývací pokoj v průmyslovém stylu?

Až donedávna byli designéři přesvědčeni, že by nebylo možné zařídit malý obývací pokoj v průmyslovém stylu. Svým způsobem byl tento styl přičítán pouze prostorným a otevřeným interiérům. Naštěstí se situace změnila a tak se nemusíme obávat vybavit menší obývací pokoj v tomto stylu a navíc mu dodáme dojem, že pokoj je větší, než ve skutečnosti je. Jak vytvořit takový interiér? Naučte se několik užitečných triků, které vám s tím pomohou.

 

Tři determinanty průmyslového stylu a malý obývací pokoj

Díky neobvykle velkému množství atraktivního nábytku ve stylu loft a módě pro jasné aranžmá s nádechem tmavých detailů můžeme vytvořit vysněný obývací pokoj s průmyslovým charakterem. Průmyslový styl má tři hlavní rysy: prostornost, minimalismus a úspornost. Pokud je plocha malá, získáme prostornost na základě optického zvětšení interiéru, mimo jiné pomocí vhodných barevných kombinací. Minimalismus znamená žádné zbytečné vybavení. Vybíráme pouze nábytek, který opravdu potřebujeme, a vzdáme se drobných dekorací.  V průmyslovém stylu je také typické zobrazit vše, co je uvnitř skryto – tzn. všechny druhy instalací, potrubí, kabelů, cihel a betonových podlah. Pokud chcete tento studený dojem trochu narušit, stačí si vybrat sedací nábytek s výraznou barvou čalounění.

 

Jak získat efekt prostornosti v malém obývacím pokoji?

Otevřené kuchyňské linky, široké dveře a otevřené průchody dokonale ladí s průmyslovým stylem. V průmyslovém stylu je vhodné opticky zvětšit interiér pomocí barevných triků – díky chladným a jasným barvám se pokoje budou zdát větší. Je dobré vybrat nábytek do obývacího pokoje v bílé nebo šedé barvě, kovové židle, zrcadla i světlé obrazy bez rámů. Paradoxně skvělým nápadem je vytvoření průmyslového stylu v garsonce: průmyslový nábytek a doplňky budou vypadat dobře v multifunkčním interiéru, který kombinuje ložnici, jídelnu i obývací pokoj. Omezení množství nábytku a doplňků také napomáhá k optickému zvětšení prostoru.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články