• Průvodce

aktualizováno

Jak vybavit vysněnou ložnici?

Ložnice je jednou z nejdůležitějších místností v každém domě, proto je dobré vybavit ji s rozmyslem. V ložnici můžeme relaxovat po dlouhém dni, regenerovat mysl a odtrhnout se od každodenního shonu. Chcete-li mít co nejlepší pohodlí, měli byste uspořádat ložnici tak, aby byla funkční při používání a zároveň esteticky rafinovaná pro uklidnění smyslů. Jak vyzdobit ložnici snů a jaké prvky ji učiní opravdu pohodlnou a příjemnou?

Urządzenie sypialni za pomocą kolekcji mebli Vista 


Naplánujte si vybavení ložnice

Již ve fázi plánování nového uspořádání interiéru stojí za zvážení všech prvků, které v ní budete chtít nebo potřebovat. Ložnici nejlépe naplánujete:

  • výběrem preferovaného stylu uspořádání (klasického nebo moderního)

  • stanovením barevné kompozice

  •  měřením rozměrů stěn

  • plánováním, v jakých místech bude nábytek do ložnice stát

  • výběrem ložnicového nábytku

  • výběrem textilu a dekorací

V první řadě by měla být ložnice praktická a měla by umožňovat volný pohyb mezi jednotlivými kusy nábytku. Pro výzdobu ložnice je třeba přesně určit, jaký nábytek považujeme za nezbytný, a určit, na jakých místech bude v interiéru nejlépe vypadat. Základními prvky každé ložnice jsou samozřejmě pohodlná postel, noční stolky, posuvná nebo klasická skříň a toaletní stolek.

 Sypialnia urządzona meblami Hektor

Jak zařídit jedinečnou ložnici?

Abychom stylově vybavili vysněnou ložnici, musíme jí dát jedinečný, osobní výraz. Pak se v ní budeme cítit maximálně pohodlně a relaxace bude o to kvalitativnější. Již ve fázi plánování uspořádání je dobré zvážit, jaký designový styl zvolit a jaké komplety nábytku do ložnice budou vyhovovat našemu vkusu. Někteří dávají přednost minimalismu, zatímco jiní se cítí nejlépe v klasických nebo stylizovaných interiérech. Nábytek a doplňky musí vytvářet harmonické uspořádání, které bude odpovídat osobnosti uživatelů. Nakonec je dobré dokončit efekt personalizovanými doplňky, např. Rodinnými fotografiemi v jemných rámečcích, památkami nebo přehozem na postel, který má pro nás specifický význam. Jsou to takové objekty, které zútulní naše okolí a cítíme se v takovém prostředí příjemně a uvolněně.

Sypialnia urządzona za pomocą mebli Montreal  

Nezapomeňte na osvětlení v ložnici

Osvětlení je rozhodující v každém interiéru nejen z hlediska potřeby světla, ale také, aby dodávalo interiéru preferované klima. Správně vybrané osvětlení může pomoci zvýraznit dekorace (např. obrazy nebo výklenky) a skrýt vnitřní nedostatky. Závěsné lustry, stojací lampy, nástěnné lampy nebo noční lampičky mají sílu vytvořit preferovanou atmosféru, což je v ložnici velmi důležité. Pocit útulnosti umocní žárovky vyzařující teplé světlo a dekorativní lampy, které dodají ložnici lehkost a eleganci.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články