• Průvodce

aktualizováno

Jak vybrat ideální pohovku do obývacího pokoje

Jak wybrać idealną kanapę do salonu

Kuchyni se považuje jako srdce domu a pohovku jako centrum obývacího pokoje. A není divu, že když plánujeme způsob vybavení obývacího pokoje začínáme od pohovky, protože právě tento nábytek pravděpodobně zabere největší část prostoru a se stane kulminačním bodem celé kompozice pokud jde o estetickou stránku. Ale jak vybrat pohovku, která splní naše očekávání pokud jde o estetickou a zároveň funkční stránku? Doporučujeme, jak vybrat ideální pohovku, která splní této požadavky.

Pohovka je nábytek, který by měl sloužit především estetikou a také i komfortem. Proto také během hledání tohoto nábytku bereme v úvahu právě této dvě věci. Dnes Vám představíme několik dodatečných aspektů, které byste mohli vzít v úvahu během výběru pohovky do obývacího pokoje.

 

ESTETIKA MÁ MNOHO ODSTÍNU

Samozřejmě design pohovky do obývacího pokoje je velmi důležitý. Avšak je to otázka individuálních preferencí, vkusu a stylu, v jakém je zařízený obývací pokoj. Takže nejdůležitější je to, abychom druh pohovky do obývacího pokoje vybrali takovým způsobem, aby její design byl přizpůsoben obecné kompozici a barevné verzi. Nebude dobře vypadat třeba pohovka o ultra moderním charakteru v typicky tradičním interiéru. Samozřejmě, pokud máme rádi eklektismus v interiérech, tehdy můžeme vybrat zajímavou s jiným designem pohovku do obývacího pokoje zařízeného v minimalistickém nebo moderním stylu. Avšak musíme to udělat úmyslně, aby v pokoji nevznikl estetická chaos. Tehdy by taková ozdobná pohovka měla být vyváženým kontrabodem celé kompozice.

 

KOMFORT POUŽÍVÁNÍ

Kromě atraktivního designu pohovka v obývacím pokoji musí zajišťovat komfort a pohodlí během používání, protože právě na ní budeme trávit chvíle relaxace po dlouhém dnu práce. Během vybírání pohovky podívejte se na to, zda pohovka:

  • zajišťuje vhodnou podpěru páteře,

  • dává možnost pohodlné ležící pozice,

  • má náplň o správném stupni tvrdosti,

  • nemá dekorativní vypuklé prvky, které mohou tlačit během sezení.

 

Berte v úvahu také druh čalounění, protože určitě během každodenního používání nábytku se stane, že se materiál konečně zašpiní. Tehdy ji musíme vyčistit, což není snadné v případě, když je čalounění jemný nebo není odolný vůči vlhkosti. Aby nedošlo k potížím s čištěním čalounění na nábytku, a také jejich rychlejším opotřebením, je dobře vybrat jednou z mnoha nabídek čalounění Magic Home.

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články