• Průvodce

aktualizováno

Jak vybrat kuchyňský nábytek?

Kuchyň je srdcem každého domova. Především se však počítá s funkčností a správným výběrem a uspořádáním nábytku. Interiér je samozřejmě také důležitý, ale díky ergonomii bude práce v kuchyni plynulejší a příjemnější. Výběr správného nábytku proto může být výzvou. Připravili jsme pro vás několik praktických rad, které vám usnadní výběr.

 

Hotový komplet nebo nábytek na míru?

První věc, o které je třeba přemýšlet, je volba mezi hotovým kompletem a kuchyní na míru. Nabídka hotových kompletů je v současné době velmi široká a návrhy jsou vytvořeny tak, aby vyhovovaly i interiéru, který je obtížné uspořádat. Nábytek na zakázku volíme, když je interiér zvlášť náročný, např. má šikmé nebo nízké stěny. Nábytek na míru je přínosný také v případě, pokud máte nápad na jedinečný design.

 

Na materiále záleží

Je důležité zvolit správný materiál, z něhož budou přední čela skříněk a korpusy vyrobeny. V současné době jsou nejoblíbenější dvířka vyrobená z MDF desky. Vyznačují se atraktivními cenami a vysokou životností. Kromě toho je výběr vzorů a textur tak bohatý, že si každý určitě najde co potřebuje. Můžete si vybrat lakovanou nebo laminovanou folii. Pokud však dáváte přednost přírodním materiálům, zvolte dřevěný nábytek. Je třeba mít však na paměti, že takový bude vyžadovat zvláštní péči. Hodí se zejména do kuchyní v rustikálním a klasickém stylu.

 

Dekóry a povrchová úprava

Kromě kvality a funkčnosti nábytku má také klíčový významjeho estetika. Při výběru nábytku se nejdříve řídíme jeho vzhledem. V současné době si můžeme vybrat v jedinečných kompozicích obohacených zajímavými detaily. Pokud chceme, aby kuchyňský nábytek získal optickou lehkost, vyplatí se zaměřit se na skleněná dvířka nebo elementy. Stačí, když má několik skříňek průhlednou nebo mléčnou vitrínu a interiér bude zajímavější. Pamatujte, že skleněné čela musí být doprovázeny skleněnými policemi uvnitř skříňky. Podsvícení skříněk nebo polic také zvýší jejich přitažlivost.

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články