• Průvodce

aktualizováno

Jak vybrat matraci pro pár?

Výběr správné matrace má zásadní význam nejen pro vaše pohodlí při relaxaci, ale také pro vaše zdraví a pohodu během dne. Zatímco výběr matrace pro jednu osobu nemusí být příliš obtížný, najít ideální matraci pro dvě osoby již obtížné je. Je důležité zvolit model, který vyhovuje preferencím a individuálním vlastnostem obou osob. 

Matrace pro dva – proč je tak těžké si vybrat?

Výběr matrace pro pár může být náročný. Každý z vás má jinou hmotnost a výšku, ale také jiné preference, pokud jde o pohodlí nebo tvrdost. Prvním krokem je proto analýza rozdílů mezi partnery. Důležitý je zde rozdíl v hmotnosti. Pokud rozdíl mezi partnery nepřesahuje 30 kg, můžete se spolehnout, že si snadno vyberete jednu matraci, která vám oběma poskytne pohodlí a zdravý spánek. Pak stačí zvolit model, jehož pružnost a hustota zajistí, že se v něm obě osoby nebudou propadat a poloha jejich těl při odpočinku bude přirozená. V takové situaci se doporučují termoelastické matrace, které jsou vyplněny visco pěnou. Matrace se mírně „prohýbá“ pod váhou těla a zcela se přizpůsobuje anatomickým tvarům svých uživatelů. Tímto způsobem poskytuje optimální a zároveň zdravou oporu páteři a zabraňuje svalovému napětí během spánku.

 materac dla pary i meble sypialniane 

Druhým řešením je dvoulůžková matrace s taštičkovými pružinami Multipocket. Jedná se o ideální matraci pro dvě osoby, protože díky použití nezávisle pracujících pružin se povrch matrace při tlaku na jednu stranu nepropadá ani nezvedá. 

materac dla dwojga i meble sypialniane 

Matrace pro pár – jakou velikost mám zvolit? 

Matrace pro dva musí mít samozřejmě větší spací plochu než tradiční matrace pro jednu osobu. Při výběru velikosti matrace je však často nutné zohlednit také podmínky v místnosti a také to, jaký nábytek v ložnici již máte. Jakou velikost matrace zvolit, aby postel nezabírala místo v ložnici, ale zároveň měl každý z partnerů dostatek prostoru k odpočinku? Při výběru dvoulůžkové matrace je dobré věnovat pozornost jejím okrajům. Konkrétně, zda se okraje matrace při stlačení nepropadají. Matrace pro páry mají obvykle rozměry: 

·        Matrace o šířce 140 cm

·        Matrace o šířce 160 cm 

·        Matrace o šířce 180 cm 

Je však samozřejmé, že čím větší je matrace, tím pohodlněji se budete cítit při odpočinku. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články