• Průvodce

aktualizováno

Jak vybrat pohodlné čalouněné židle?

Čalouněné židle nejen doplňují psací nebo jídelní stůl, ale také celé vnitřní uspořádání. Jejich výběr je proto stejně důležitý z hlediska designu a pohodlí jako zbylého nábytku. Co hledat při výběru pohodlných a módních čalouněných židlí? Podívejte se na naše návrhy a nechte se inspirovat.

Styl a ergonomie

Čalouněné židle by měly být stylové, ale také mimořádně pohodlné. Teprve potom s nimi budeme plně spokojeni. Na co byste ale měli dávat před nákupem pozor, abyste nebyli později při používání zklamaní?

Každý z nás očekává od židlí především pohodlí a ergonomii, díky níž můžete každý den pociťovat uspokojení. Struktura nábytku proto musí být stabilní a profilovaná tak, aby harmonizovala s tělem sedící osoby. Celek by měl být doplněn stylovou potahovou látkou a detaily, které židli dodají atraktivní výraz. Takové židle jsou ideální jak pro moderní obývací pokoj, tak pro interiéry v klasickém stylu. Pohodlné židle mají:

  •     vysoká záda
  •     široké sedadlo
  •     masivní strukturu
  •     hladké čalounění na dotek
  •     kvalitní a hutnou výplň opěradla i sedadla 

Krzesła tapicerowane Mars 

Na co si dát pozor při nákupu čalouněných židlí?

Čalouněný nábytek by měl být vybaven čalouněním, které se snadno udržuje čisté (např. látky Magic Home). Odolný čalounický materiál je klíčem ke kvalitě celého nábytku, jelikož každodenní používání může vystavit slabý materiál otěru nebo změně barvy. Pokud mají být židle umístěny u kuchyňského stolu, je důležité zvolit modely s užšími sedadly a opěradly, aby opticky nepřeplňovaly interiér. Pokud však má být čalouněná židle umístěna u toaletního stolku nebo v rohu knihovny, je žádoucí zvolit model s područkami a širokým sedákem.

Krzesła tapicerowane Desjo 

Židle a uspořádání

Židle lze klasicky kombinovat s jídelním stolem a vytvořit tak jídelní komplet. Pokud ale chcete v interiéru trochu eklekticismu, pak je dobré sladit barvy a materiály židlí s koberci nebo barvami stěn v obývacím pokoji. Taková nestandardní estetická řešení a kombinace stylů jsou perfektní zejména v moderních interiérech.

 Krzesła tapicerowane Saturn

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články