• Průvodce
  • Styly
  • Trendy
  • Uncategorized

aktualizováno

Jak vytvořit soft design interiéru? Praktické tipy

Stále častěji se objevuje tendence zařizovat byty tak, aby měly rozměr bezpečného azylu. Soft interiéry se k tomuto trendu skvěle hodí. Měkké interiéry se vyznačují láskou ke světlu a prostoru, ale také teplem a útulností. Jak se taková výzdoba vytváří?

Co se dozvíte v tomto článku:

  • Jaké jsou vlastnosti interiérů se soft klimatem?
  • Co lze udělat pro to, aby bylo uspořádání útulné, ale zdaleka ne nudné?
  • Jaký nábytek, osvětlení a doplňky se k tomuto stylu nejlépe hodí?
  • Soft design interiéru: jak ho vytvořit?

Soft styl čerpá to nejlepší z industrialismu, moderny a minimalismu. Takto uspořádané interiéry jsou nadčasové a vyhovují různým vkusům. Do popředí se dostává jednoduchost, ale nelze jí upřít ani eleganci. Odkazy na tovární klima dodávají interiérům charakter.

1. Rozhodněte se pro prostor

Pokud to konstrukce budovy umožňuje, zvažte odstranění příček mezi místnostmi. Dobrým nápadem je spojení obývacího pokoje s kuchyní. Příčky můžete odstranit zcela nebo jen částečně. Nahradit je může prosklení (např. s žaluziemi) nebo stropní, ale opticky lehké otevřené regály.

 
Mohl by vás také zajímat článek: Do jakých interiérů se hodí mořská barva?
 https://www.meble-bogart.pl/uploads/products_clear/52124/komoda-200-cm-asha-na-metalowych-nogach---artisan--rivier-stone-mat43001.jpg

2. Vpusťte do svého domova více světla

Neplánujete výměnu oken za větší? Vždy můžete odstranit prvky, které brání přístupu světla do interiéru. Řeč je samozřejmě o záclonách a závěsech. Místo nich můžete nainstalovat rolety.

3. Užijte si šedé

Co se týče barev, soft interiéry jsou zemí měkkosti a jemnosti. Všechny odstíny šedé jsou vítány. Na stěnách by měly být použity světlejší odstíny šedé, díky nimž místnosti opticky získají několik centimetrů navíc.

ideaDOBRÉ VĚDĚT

Podobnost barev na stěnách v celém bytě vytvoří dojem jednoho společného prostoru. Stejně tak je tomu u podlah. Je vhodné se snažit, aby byly v celém domě jednotné. Pro větší pestrost můžete do aranžmá zakomponovat zemité barvy, jako jsou béžová, hnědá, mírně tlumená a špinavá zelená, modrá. Barvy přírody zútulní váš domov.
 https://www.meble-bogart.pl/uploads/products_clear/16992/kanapa-viva---standard275910.jpg

4. Ceníme si přírodních materiálů

Soft interiéry by měly být zařízeny jednoduše, ale vkusně. To nebude obtížné, pokud při jejich aranžování zvolíte přírodní, ušlechtilé materiály. Dřevo se může objevit v dekoru v podobě nábytku. Lze jej použít i na podlahy v domácnosti. Tento teplý přírodní materiál v jemném stylu zmírňuje drsnost kovu, cihel, betonu a přírodního kamene. Světlé odstíny dřeva jsou dobrou protiváhou všudypřítomné šedé.

Jaké typy nábytku se nejlépe hodí do soft interiérů?

Uspořádání v tomto trendu se zaměřuje na funkčnost. Nábytek pro ně vybraný by měl být pevný, odolný a velmi pohodlný při každodenním používání.

Nábytek do obývacího pokoje může být čalouněný kůží nebo měkkými látkami příjemnými na dotek. Měly by mít jednoduchý, skromný tvar, aby nedominovaly dekoru.

V takovém uspořádání se dobře hodí pohovka s mírně masivním korpusem, s měkkými opěrnými polštáři, na které si můžete pohodlně lehnout a odpočinout si po dlouhém a náročném dni.

V soft interiérech jde především o volný prostor, a proto je jejich vybavení spíše úsporné, zaměřené na ty prvky, které jsou skutečně nezbytné.

Pokud má váš byt omezený prostor, bude lepší, když místo velkého počtu modulů použijete několik kusů nábytku, ale větších rozměrů.

ideaDŮLEŽITÉ

Díky vyšším budovám vypadají místnosti vyšší. Poskytují dostatek úložného prostoru a zároveň umožňují volný pohyb po domě.
 https://www.meble-bogart.pl/uploads/products/471724716147160lozko-do-sypialni-glassloft-140x200---bez-pojemnika02321.jpg
Pokud jde o stylizaci úložného nábytku, dřevěný dekor v nich lze zpestřit tmavými vložkami. Moduly lze také umístit na tmavý kovový rám.
Při výběru postele do ložnice se můžete rozhodnout pro měkký čalouněný model nebo klasickou postel s dřevěným rámem. Dobrou volbou je postel s vysokou opěrkou hlavy, která zaručuje kvalitní odpočinek
.

Jaké osvětlení a doplňky podtrhnou charakter soft interiéru?

Soft interiéry by měly vyzařovat pocit klidu. Přídavky by se měly používat velmi střídmě. Příliš mnoho jich může ve výzdobě způsobit chaos.  

Vzhled místností lze zateplit použitím zelených rostlin. Měkké textilie mohou také zútulnit místnost. Může to být koberec u postele v ložnici nebo dekorativní polštářky na pohovce v obývacím pokoji. Jako nástěnnou dekoraci můžete přidat stylové hodiny nebo grafiku v šedé barvě.
V tomto typu aranžmá se skvěle hodí všechny druhy zářivek a reflektorů. Můžete jimi rozzářit všechny kouty, díky čemuž budou místnosti působit větší, než ve skutečnosti jsou.

Dobře s nimi fungují závěsná svítidla s „holými“ žárovkami a svítidla s kovovými stínidly – pevnými nebo ažurovými, vyrobenými z drátu. Nebo si vyberte svítidla s kulovými skleněnými kryty.

Chcete, aby váš interiér jemně zářil? Místo černého kovu zvolte měděný nebo zlatý lesklý povrch.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články