• Provensálský
  • Styly

aktualizováno

Jak zařídit kuchyň v provensálském stylu?

Kuchyně je interiér, ve kterém trávíme hodně času, proto je dobré ji uspořádat nejen funkčně, ale také esteticky rafinovaně, abyste se v ní cítili dobře. Jak víte, životní prostředí ovlivňuje naši pohodu a jednání. Uspořádáním kuchyně v provensálském stylu vytvoříte útulný, přirozený interiér s příjemnou a klidnou atmosférou. Představíme vám, jak toho dosáhnout.

Provensálský styl je originální způsob, jak zařídit interiér. Vyznačuje se světlými, přirozenými barevnými kompozicemi, klidnými detaily, teplými povrchovými úpravami a odkazy na přírodu. Vzbuzuje zvláštní obdiv, jelikož v takové místnosti se můžeme cítit útulně jako doma. Kuchyně ve stylu malebného jihu Francie zaujme svou jedinečnou útulností a rodinnou atmosférou. Provensálský styl už mnoho let nevychází z módy a stále je jedním z předních trendů v interiérovém designu.

Witryna w stylu prowansalskim 

Determinanty provensálského stylu

Provensálské aranžmá potěší kombinací světlých pastelových barev, bíleného a tradičně zaprojektovaného nábytku plus dodatečně například dekorací z levandule. Dřevěný nábytek, stejně jako starožitnosti nebo stylizovaný nábytek, jsou zde perfektní. Teplá atmosféra krásně harmonizuje se surovou, kamennou nebo dřevěnou podlahou a světlými stěnami. Tento styl je specifickou kombinací elegance a osobnosti. Staromódní detaily jsou krásně kombinovány s nadčasovou jednoduchostí a univerzálními květinovými vzory. Hodně společného má tento styl s rustikálním a anglickým.

Kuchnia w stylu prowansalskim Sycylia 

Jak zařídit kuchyň v provensálském stylu?

Kuchyně v provensálském stylu je mimořádně efektivní a dokonale zapadá do rodinné atmosféry charakteristické pro tento pokoj. Jednoduchosti a jemnosti harmonických povrchových úprav dosáhneme výběrem nadčasového kuchyňského nábytku. Dřevěný nábytek nebo nábytek s přírodní dýhou, která představuje krásu struktury dřeva, bude perfektní. Útulnost můžeme umocnit pomocí detailů v podobě bylinek, čerstvých květin v kovové váze, závěsy se vzorem ornamentů nebo nádobím ve skleněných vitrínách.

Kuchnia w stylu prowansalskim San Marino 

Kuchyňský nábytek v provensálském stylu

Nábytek v tomto stylu by měl být lehký a měl by také vypadat přirozeně. Do tohoto stylu se hodí dekorativní kuchyňské skříňky se strukturovanými dvířky, starým příborníkem nebo stylizovanými židlemi. Přírodní nábytek krásně doplní pracovní desky s dřevěnou povrchovou úpravou. Dvířka skříněk v tomto stylu jsou často prosklená. Charakteristickým přízvukem se mohou stát jemné řezbářské práce nebo květinové motivy. V kuchyňském nábytku lze také místo dvížek použít záclonky.

 Kuchnia w stylu prowansalskim Royal

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články