• Průvodce

aktualizováno

Jak zařídit ložnici? Podívejte se na nejnovější trendy

Ložnice je jedinečným místem v každém domě. Vážíme si jí jelikož ji spojujeme s odpočinkem, klidem a útulností, které nám chybí, když trávíme mnoho hodin mimo domov. Interiér, který tak úzce souvisí s relaxací a odpočinkem, by měl být uspořádán tak, aby nám poskytoval zdravý spánek a uklidňoval naše smysly. Tohoto můžeme dosáhnout jak výběrem správné postele tak správných doplňků do ložnice. Aby tento interiér mohl plnit svoji funkci, musí být řádně uspořádán. Jak zařídit ložnici tak, aby se z ní stalo útulné místo a stylový interiér?

Urządzenie sypialni z kompletem Palermo

 


Jak zařídit ložnici v moderním stylu?

Každý má své vlastní preference týkající se stylu uspořádání a designu nábytku. Při uspořádání ložnice je proto dobré vybírat nábytek i doplňky odpovídající stejnému stylu, aby nevznikl příliš velký chaos. Pokud máte rádi minimalismus, jednoduché tvary nábytku a útulnost s ne příliš výraznými barvami – bude nejlepší volbou moderní styl. V moderním interiéru jsou nejlepší volbou ložnicové komplety, jelikož nejsou z hlediska designu příliš komplikované a je kladen důraz na jejich funkčnost. Nábytek s jednoduchými liniemi, lehkými tvary a jasnými barevnými kompozicemi budou vypadat nejlépe. K tomuto stylu se dokonale hodí lakovaný nábytek, případně nábytek s matnou povrchovou strukturou. Postel by měla být velká s čelem postele pro opření hlavy, což poskytne uživatelům pohodlí a zároveň je ozdobou ložnice. V současné době jsou největším trendem postele na vysokých dřevěných nohách, inspirované skandinávským designam.

Urządzenie sypialni z kompletem Montreal 

Jak zařídit ložnici v klasickém stylu?

Klasika je vždy v módě. Útulné aranžmá, teplé barvy a masivní nábytek s dekorativními vzory jsou nadčasové a vždy vypadají dobře. Proto se tolik lidí stále rozhoduje vyzdobit své ložnice výběrem tradičního designu s dekorativním řešením. Ložnice, ve kterých aranžmá vytvoří klasický nábytek, se vyznačují specifickou útulností, elegancí a stylem. Masivní komody a vitríny, do kterých můžete umístit rodinné suvenýry, fotografie nebo různé sbírky, ladí do tohoto stylu skvěle. Postel v ložnici by měla být masivní a pevná. Velký dřevěný nábytek bude tou nejlepší volbou. V klasické ložnici nesmí chybět stylové osvětlení, obrazy, ozdobné polštáře a dekorativní přehozy. Konečný charakter klasického interiéru doplní stylové drobnosti a textilie.

Urządzamy sypialnię z meblami Kora 

Bez ohledu na to, jakému stylu dáváte přednost, vaše ložnice by měla být útulná a umožnit vám stoprocentní odpočinek. Je to interiér, jehož uspořádání musí být dobře promyšlené, aby jeho barvy nebo zařízení nerozptylovaly vaše smysly, neposkytovaly další podněty nebo nepůsobily přeplácaně. Proto se ujistěte, že v ložnici je funkční nábytek s dobře navrženým designem, který se bude navzájem doplňovat.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články